Kolinda prigrlila Stierovu ideju zbog koje su ga napali Plenkovićevi ljudi: Ignorirat će Škoru, a napadati Milanovića

Kolinda prigrlila Stierovu ideju zbog koje su ga napali Plenkovićevi ljudi: Ignorirat će Škoru, a napadati Milanovića
U izbornom timu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović imaju tri poruke koje će dobrim dijelom definirati njezinu kampanju na predsjedničkim izborima potkraj prosinca.
Prvo, upravo se slaže platforma ljudi koji podržavaju K. Grabar-Kitarović, među njima bi trebalo biti i poznatih osoba poput glumaca, sportaša, poduzetnika i sl., kako bi aktualna predsjednica na izborima zahvatila biračko tijelo šire od HDZ-a.
Drugo, predsjednica se, najavljuju njoj bliski izvori, u kampanji neće osvrtati na Miroslava Škoru jer sugovornici s kojima smo razgovarali kažu da je njezin politički suparnik isključivo Zoran Milanović, piše Večernji list.

Treće, izvori bliski Pantovčaku poručuju da predsjednica neće dopustiti da se HDZ-ovi unutarnji obračuni vode preko nje i njezine kampanje. To se odnosi na neslužbene kritike koje su u pojedinim medijima iz HDZ-a iznesene na račun Davora Ive Stiera koji je rekao da on neće napadati predsjedničkog kandidata Škoru jer je predsjedničin glavni oponent lijevi kandidat Milanović.

Podsjetimo, Stier je izjavio da mu ne pada na  pamet napadati Miroslava Škoru jer je  njihov protukandidat Zoran Milanović, a ne Škoro.  Ova je izjava u vrhu HDZ-a dočekana s nevjericom, tolikom da su Plenkovićevi suradnici neslužbeno govorili  kako je takva njegova podrška s figom u džepu i izraz njegovih osobnih ambicija.

-Izjava je što se nas tiče u najmanju ruku zbunjujuća. Ako uzmemo u obzir da najžešći napadi prema Kolindi dolaze upravo iz tabora protukandidata Škore, izjavu tumačimo kao da daje potporu s figom u džepu i kao izraz njegovih osobnih ambicija, a ne stvarne želje da pomogne Kolindi i stranci – razljutili su se na Stiera u vrhu HDZ-a.
Foto: Mario Strmotić/Hina