Kopal je bio jako neuvjerljiv i nervozan: Je li rekao istinu o svojoj ulozi u aferi Tolušić, kokain i prostitutka

Kopal je bio jako neuvjerljiv i nervozan: Je li rekao istinu o  svojoj ulozi u aferi Tolušić, kokain i prostitutka

Robert Kopal, savjetnik Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost, nije bio uvjerljiv u svom nastupu na N1 televiziji kada je govorio o svojoj ulozi u aferi  “Tolušić, kokain i prostitutka”. Pokušao je izbjeći odgovore na izravna pitanja o aferi  i napadno je skretao razgovor na neke statističke podatke o navodno dobrom radu vlade.

Na inzistiranje novinarke Nataše Božić ipak je iznio neke podatke koji do sada nisu bili toliko poznati u javnosti.  Rekao je da je Vlada  o spornim informacijama  saznala tjedan dana  prije objavljivanja u Nacionalu te da je glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić obavijestio Vladu o postojanju spornih fotografija. Ponovio je da Vlada  ni na koji način nije utjecala na to hoće li Nacional objaviti sporni članak, ali nije dao zadovoljavajuću odgovor na pitanje zašto je premijer zahvalio Nacionalu. Na potpitanja je uglavnom odgovarao da će konačnu istinu istražiti policija i DORH.

Kopal je rekao da je SOA vještačila samo dvije fotografije. Otkrio je da je SOA  svojim operativnim radom  uspjela doći  do informacija o spornim fotografijama te da je zatim poduzela određene mjere. Nije želio otkriti kada je SOA dobila informaciju da postoje sporne fotografije, ali je zato rekao da  SOA nije brifirala Nacional.

Zanimljivo je da je Kopal napadno odbijao odgovoriti na pitanje zašto Vlada ni na koji način nije reagirala na činjenicu da će Nacional objaviti fotografije za koje, barem u ovom trenutku, ima nedvojbenu potvrdu da je riječ o falsifikatu.

Opći je dojam da je Kopal bio prilično nesiguran i neuvjerljiv i da nije rekao sve što zna o aferi koja je gotovo tjedna dana vodeća tema u zemlji.  Pogotovo  kada je riječ o njegovoj ulozi.