Krvoproliće na seoskom derneku: Muškarac pucao na ljude koji su se nalazili ispred kafića, ima mrtvih

Krvoproliće na seoskom derneku: Muškarac pucao na ljude koji su se nalazili ispred kafića, ima mrtvih

Noćas oko 2 sata dva muškarca su smrtno stradala u pucnjavi u Gorici kod Gruda(mjesto se nalazi uz samu granicu s Hrvatskom) , dok su jedan teže i jedan lakše ranjeni, doznaje portal Grude Online.

Na tradicionalnom seoskom derneku, koji se održavao povodom proslave sv. Stjepana, u župi Gorica Sovići , muškarac je iz kalašnjikova pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića

Kako Hercegovina.info saznaje u strašnom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.

Policijski službenici lišili su slobode osobu osumnjičenu za izvršenje ovog kaznenog djela.

“Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Grude i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Grude, a o navodima iz prijave izviještena je dežurna kantonalna tužiteljica koja je također izišla na mjesto događaja”, kažu iz MUP-a ZHK.

Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale a još dvije su zadobile ozljede iz vatrenog oružja.

“Pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice uviđaj su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije PU Grude a poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog kaznenog djela i u cilju dokumentiranja istog”, dodaju iz MUP-a ZHK.

Po nalogu kantonalne tužiteljice izvršiti će se obdukcija tijela smrtno stradalih osoba.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina