Kujundžić poslao još jedno objašnjenje: Kuća je kupljena kada su nekretnine bile najjeftinije

Kujundžić poslao još jedno objašnjenje: Kuća je kupljena kada su nekretnine bile najjeftinije

Ministar zdravstva Milan Kujundžić poslao je priopćenje medijima u kojem se oglasio oko procijenjene vrijednosti njegove kuće u Markuševcu i onoga što je upisao u imovinskoj kartici.

Priopćenje ministra zdravstva prenosimo u cijelosti.

“S obzirom na razne upite i spekulacije o vrijednosti kuće u Markuševcu u kojoj živim sa suprugom, dajem sljedeće priopćenje:

Kuću u Markuševcu veličine 120 m2 moja supruga i ja kupili smo 2010.godine kreditom od 100.000 eura podignutim u PBZ uz kamatnu stopu 6,40 posto.

To je vrijeme kada su tržište nekretnina i cijene na najnižoj razini.

U ožujku 2016.godine (7 mjeseci prije nego sam izabran za ministra) reprogramirali smo kredit u PBZ-u kreditom od 65 tisuća eura kojeg je moja supruga podigla u OTP banci uz kamatu od 2,99 posto).

Tržište nekretnina se 2016. godine (kada sam postao ministar i radio prijavu Povjerenstvu) počelo pomalo oporavljati te su mi stručnjaci rekli da je procijenjena vrijednost kuće u tom trenutku oko 120 000 eura.

Zadnje 3 godine cijene nekretnina vrtoglavo rastu te bi po procjeni stručnjaka ta ista kuća vrijedila oko 250 000 eura, iako bi, po mišljenju stručnjaka, a obzirom na lokaciju kuće teško bilo naći kupca za taj iznos”, piše u pripoćenju ministra Kujundžića.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina