Lauc o isprikama oštromjeraša: Sada i njemački ministar zdravstva priznaje da su pretjerivali

Lauc o isprikama oštromjeraša: Sada i njemački ministar zdravstva priznaje da su  pretjerivali

Znanstvenik Gordan Lauc piše o tome kako sada i najveći i najžešći oštromjeraši priznaju da se mjere protiv covida bile pretjerane. Spominje njemačkog ministra zdravstva Karla Lauterbacha i ljevičarski Guardian.

“Razne nametnute „mjere“ bile su velika pogreška koja je napravila puno više štete nego koristi. To vrlo jasno vidimo usporedbom sličnih zemalja koje jesu, ili nisu uvodile „mjere“. Na kraju je broj zaraženih bio jednak, smrti su ovisile o kvaliteti zdravstvenog sustava (najbolji prediktor broja umrlih je BDP, tj. bogatstvo zemlje), a zemlje bez mjera imaju znatno manje štetnih posljedica, od onih koje su ih uvodile.To je postalo toliko očito da se i najveći zagovornici „strogih mjera“ počinju ispričavati.

Ovdje dajem primjere njemačkog ministra zdravstva i časopisa The Guardian, koji su bili veliki zagovornici „mjera“ a sada upozoravaju na veliku štetu koju su „mjere“ uzrokovale i govore da su bile pogreška.

Naše „mjere“ nisu bilo toliko stroge kao u drugim zemljama, no ipak su bile pogreška i jako je važno da to prihvatimo, te da shvatimo kako se i zašto ta pogreška dogodila, kako je ne bismo ponovili u nekoj novoj, sličnoj situaciji”, ističe Gordan Lauc.

Foto: Hina