UDAR NA IVICU PULJKA: Pobuna Splićana zbog otpada, ali to nije jedini grijeh gradonačelnika

UDAR NA IVICU PULJKA: Pobuna Splićana zbog otpada, ali to nije jedini grijeh gradonačelnika

Stanovnici splitskog Gradskog kotara Spinut okupili su se u nedjelju navečer na izvanrednoj kotarskoj sjednici, i dalje se protiveći odluci gradske uprave Splita da se stanica za pretovar otpada, odnosno preskontejneri, postave u njihovoj četvrti.

Nova stanica za pretovar otpada će se nalaziti između stadiona Poljud i ulaza u Park šumu Marjan, gdje se treba postaviti šest preskontejnera. Tamo bi se trebao dovoziti otpad iz centra grada, unatoč tome što je riječ o rekreacijskoj zoni.

Pred kraj izvanredne sjednice je došao i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević kojega su stanovnici Spinuta dočekali s negodovanje, zvižducima i nisu mu dali doći do riječi.

“Vatreno je u Splitu. Jedno vrijeme je bilo mirno na skupu, a u jednom trenutku se pojavio dogradonačelnik. Nakon toga se atmosfera naelektrizirala.

Građani ne zamjeraju samo što će pretovar smeća biti u njihovom kotaru, u rekreacijskoj zoni. Oni zamjeraju gradonačelniku Ivici Puljku netransparentnost”, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Komentar je dao i jedan od okupljenih na skupu. “Tu se moraju graditi sportski sadržaji. Nekoliko vlasti je do sada bilo uključeno da se to riješi. Međutim – pusta obećanja. Gospoda iz stranke Centra glasaju da nam dođe smeće”, rekao je Pego Mirko. Istaknuo je da imaju 50.000 atraktivnog zemljišta.

“Ne dozvoljavamo i nećemo dozvoliti nikakav otpad i da smeće dolazi do vrata kuća. Da nismo na Facebooku vidjeli link, ne bih imao pojma o tome. Očito se htjelo da se za to ne sazna”, istaknuo je Mirko.

Predsjednik Gradskog kotara Spinut Luka Kovač Levantin (nezavisni) kaže da kada je doznao za namjeru grada o postavljanju preskontejnera, dan prije sjednice Gradskog vijeća, odmah je kontaktirao gradonačelnika Ivicu Puljka, njegovog zamjenika Ivoševića i direktora Čistoće, ali mu se nitko nije javio.

Kaštelan je zaključio kako bi upravo ovaj Spinut Puljku mogao – doći glave.

Foto: Hina