Lauc odgovorio Srići: “Nesrića” je pod jakim utjecajem pandemijskog marketinga

Lauc odgovorio Srići: “Nesrića” je pod jakim utjecajem pandemijskog marketinga

Gordan Lauc oštro je odgovorio pulmologu Saši Srići. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Postoje ljudi koji se jako vole vidjeti na televiziji, no to doista ne bi trebao biti dovoljan uvijet da ih televizija stalno poziva.Ova nesrića doslovno ne zna što govori i do sada niti u jednom nastupu nije uspio složiti logički i gramatički ispravnu rečenicu dulju od nekoliko riječi.

Modele dinamike epidemije temelji na kliničkom iskustvu pulmologa, a o značaju covid-potvrda zaključuje valjda na temelju brifinga koje mu redoviti šalju pandemijski edukatori. Čini se da niti ne zna da u tantem ne stanu tri člana (jer to onda više nije tandem). Ili da je “aspekt” nešto što se ne može “pojačati”. Zašto pojedini mediji stalno prenose njegove nebulozne izjave mi doista nije jasno.

Testiranje svih koji ulaze u zdravstveni sustav nije nužno loše, no izuzimanje cijepljenih od potrebe testiranja je jako opasna pogreška koju treba što prije ispraviti. Treba testirati, ili sve, ili nikoga. Nažalost brojne vlade u svijetu su pale pod vrlo jak utjecaj pandemijskog marketinga (tj. pandemijskih “edukatora” i “lobista”), a u ovom konkretnom slučaju to se dogodilo i našoj Vladi.

Nadam se da će tu pogrešku uskoro ispraviti i nastaviti voditi državu u skladu sa temeljnim postavkama pandemijskog realizma”, ističe Lauc.

Podsjetimo, danas je Srića kritizirao Lauca, Bakića i predsjednika Milanoviča.

“Nevjerojatno je kako baš svatko želi preuzeti ulogu liječnika ili znanstvenika i pametovati o tome jesu li ili nisu potrebne covid-potvrde i jesu li maske ili nisu potrebne za necijepljene i je li odluka ustavna ili protuustavna. Pa tako u nedostatku kreativnih ideja i stalno ponesen željom za pametovanjem na svim poljima, predsjednik Milanović opetovano glumi dežurnog liječnika i mislim da bi u tandemu s Laucem i Bakićem mogao pojačati aspekt pandemijskog realizma”, poručio je na Facebooku Srića.

Kaže da su maske potrebe i da su covid-potvrde najblaža mjera.

“Da, maske su potrebne i treba ih nositi u zatvorenim prostorima. Da, covid-potvrde su najmanja i najblaža mjera doista koja se mogla dogoditi, ali nužna i definitivno ustavna bez ijednog elementa protuustavnosti. A njihova obaveza u zdravstvu i socijali nije nikakav udar na ljudske slobode nego potreba za očuvanje javnog zdravstva i promicanja zdravlja te očuvanja stabilnog zdravstvenog sustava”, tvrdi Srića.

Poslao je i poruku predsjedniku.

“Preporučujem Milanoviću da se bavi vanjskom politikom, oružanim snagama i ostalim ovlastima za koje je izabran, a zdravstvenu politiku (da) prepusti nama liječnicima i znanstvenicima. Znam da kritiku ne voli, ali sugeriram da je prihvati i da ne zbunjuje dodatno naše sugrađane”, poručio mu je.

Facebook Comments