Lauc prenio izjavu hrabrog liječnika koji je očitao bukvicu britanskom ministru zdravstva: Evo što se dogodilo

Lauc prenio izjavu hrabrog liječnika koji je očitao bukvicu britanskom ministru zdravstva: Evo što se dogodilo

Gordan Lauc piše o liječniku Steveu Jamesu koji se hrabro suprotstavio ministru zdravstva Ujedinjenog Kraljevstva Sajidu Javidu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Svi komentiraju dio ovog razgovora koji se tiče cijepljenja, no mislim da je jako važno naglasiti i da je ovaj anesteziolog koji od početka 2020. godine liječi COVID-19 pacijente ministru zdravstva UK jasno rekao i slijedeće:

– COVID-19 ne uzrokuje značajne probleme mladim ljudima

– pacijenti koji završe na intenzivnoj njezi su uglavnom ekstremno pretili s brojnim komorbiditetima.

Naravno da postoje iznimke i ne treba umanjivati rizike ovog virusa, jer ponekad i mladi i naoko zdravi razviju teški oblik bolesti, no pretjerano plašenje ljudi je jednako, ako ne i opasnije od umanjivanja rizika. Zbog straha od ovog jednog virusa zanemarili smo sve druge bolesti što počinje dolaziti na naplatu…

Velik broj znanstvenika i stručnjaka tako misli, no nažalost mediji su te poruke potpuno cenzurirali i štoviše jako su napadali one znanstvenike i stručnjake koji su to pokušali javno reći. To da je ova izjava postala glavna vijest u UK pokazuje da se klima očito mijenja i nadam se da to najavljuje konačni kraj ovog velikog cirkusa”, ističe Lauc.

” To što je netko ministar, ili na bilo kojem položaju u društvu nije garancija da je u pravu. Čak i iza maske se vrlo jasno vidi da Ministar zdravstva UK razumije da nije u pravu oko nametanja cijepljenja.

Nije lagano pred kamerama ministru koji je nadležan za resor u kojem radiš reći da nije u pravu. To zahtijeva veliku hrabrost i povjerenje u svoje znanje. Zato je ova vijest danas u svim medijima”, naglašava Lauc.

Na slici:

Foto: Screenshot