Lauc sada već govorio o “pandemijskim mafijašima”: Drže planetu pod terorom “mjera” već godinu i po

Lauc sada već govorio o “pandemijskim mafijašima”: Drže planetu pod terorom “mjera” već godinu i po

Gordan Lauc piše o tome zašto su stroge mjere opasne i zašto je još na proljeće trebalo ukinuti sve restrikcije. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Kaže BBC da će UK izbjeći probleme koje imaju druge zemlje u Europi, jer su na vrijeme ukinuli mjere, te tako rasporedili zaražene u duljem vremenskom periodu.

Supresija širenja virusa tijekom proljeća i ljeta fokusirala je sve zaražene u vrlo uzak zimski period koji je pogodan za širenje virusa. Nadam se da više nitko ne pokušava osporiti da je SARS-CoV-2 jako sezonalan virus. Da smo na proljeće ukinuli sve mjere, danas bismo imali manje zaraženih.

U to više nema nikakve sumnje… Nažalost to nije odgovaralo pandemijskim mafijašima koji planetu drže pod terorom “mjera” već godinu i pol. Srećom, hrvatska Vlada je tu bila među razumnijima i zbog toga što smo imali jedne od najblažih mjera, imat ćemo i manje zaraženih u ovom valu od većine zemalja u EU.

Nažalost nismo dovoljno cijepili starije od 80 godina, a pogriješili smo i s covid-potvrdama i zbog toga što ne testiramo cijepljene zaposlenike i pacijente na ulasku u bolnicu sada imamo jako puno intra-hospitalnih infekcija koje rezultiraju s puno previše umrlih u odnosu na broj zaraženih”, ističe Lauc.

Foto: Hina