Lauc upozorava Vladu: Za djecu i mlade covid-19 nije ništa opasniji od gripe. Nemojte ih prisiljavati na cijepljenje

Lauc upozorava Vladu: Za djecu i mlade covid-19 nije ništa opasniji od gripe.  Nemojte ih prisiljavati na cijepljenje

Gordan Lauc piše o učincima strogih mjera te zašto je u Hrvatskoj tako slaba procijepljenost najugroženijih skupina. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Velika istraživanja provedena još prošle godine jasno su pokazala da nametnute „stroge mjere“ imaju minimalan učinak na širenje epidemije, a rade katastrofalnu štetu društvu. Na ovoj poveznici je navedeno preko 400 različitih primjera koji to potvrđuju.

Tekst je jako jednostran, niti jedna od tih studija pojedinačno nije dokaz, no sve one zajedno, plus ono što vidimo u svijetu vrlo jasno dokazuje da su „stroge mjere“ zapravo samo igrokaz kojim Vlade pokazuju da „nešto rade“…No pojedine vlade i dalje nameću sve sumanutije i sumanutije „mjere“.

Sada kada je jasno da time ne postižu ništa, počinju nametati i cijepljenje. Cijepljenje ne smijemo nametati. Cijepljenje mora biti osobna odluka kojom pojedinac umanjuje vlastiti rizik za teški oblik bolesti. Sve ostalo je put u katastrofu.

Ne zaboravite:

– cijepljenje neće zaustaviti širenje virusa. To vidimo širom Europe. Svi ćemo se zaraziti, cijepili se, ili ne,

– ljudi koji su preboljeli covid-19 su bolje zaštićeni od cijepljenihNjih prisiljavati na cijepljenje je besmisleno i krivo.

– Za djecu i mlade covid-19 nije ništa opasniji od gripe. Hoćemo li propisati i obavezu cijepljenja protiv gripe za sve?

– Iako je cijepljeno nekoliko milijardi ljudi, sve potencijalne rizike cijepljenja još uvijek ne razumijemo. Iznimno je važno imati kontrolnu skupinu da se ispitivanja sigurnosti ove nove tehnologije cjepiva mogu provesti do kraja.

Prisila na cijepljenje je duboko pogrešna. Svima starijima i rizičnima koji to žele treba omogućiti da se cijepe. Mi smo tu strašno zakazali u kategoriji starijih od 80 godina gdje imamo oko 100,000 onih kojima nismo omogućili cijepljenje. Ako se 80% onih od 70 do 80 cijepilo (a vjerojatno i više, jer je ovo s pretpostavkom da nas je 4,2 milijuna), a samo 60% starijih od 80 se cijepilo, to nisu krvi niti antivakseri, niti društvene mreže. Kriv je naš zdravstveni sustav koji im nije omogućio/olakšao cijepljenje”, ističe Lauc.