Lauc uvjeren: Znanstvenici se boje javno gvoriti što misle o covid mjerama i PCR testiranju

Lauc uvjeren: Znanstvenici se boje javno gvoriti što misle o covid mjerama i PCR testiranju

Gordan Lauc piše o svojim neformalnim susretima sa kolegama znanstvenicima. Otkrio je da su znanstvenici u neformalnim razgovorima puno kritičniji prema covid mjerama.

“Nakon dugo vremena imao sam priliku neformalno razgovarati s nekim od vodećih znanstvenika u Europi. U pauzi sastanka, ili uz čašu vina na večeri ipak čujete drugačije stvari, nego na telekonferencijama kada nikada ne znate tko vas sve sluša, ili snima.

Dakle o pandemiji gotovo svi imamo identičan stav: ovo nije bio bezazlen virus, no ne bitno drugačiji od ostalih virusa koji napadaju čovjeka. Brojni ljudi su se ozbiljno razboljeli, no šteta koju smo izazvali našim odgovorom na virus daleko nadilazi štetu od samog virusa…

Isto tako se svi slažemo da je sustav PCR testiranja jedna od najvećih pljački koja je ikada provedena i nadamo se da će biti procesuirani oni koji su za nju odgovorni. U više-manje svim zemljama je bilo isto”, ističe Gordan Lauc.

Tekst je financiran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije za 2022. godinu.

Foto: Hina