Dekica na Putinovom koljenu: Je li ruski predsjednik teško bolestan?

Dekica na Putinovom koljenu: Je li ruski predsjednik teško bolestan?

Od kada traje invazija na Ukrajinu dosta se nagađa o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina ne bi li se možda u tome pronašli razlozi suludog pokretanja rata.

Da je Putin lošeg zdravlja neki sumnjaju i nakon današnjeg pojavljivanja na Danu pobjede u Moskvi gdje je jedini bio prekriven – dekicom.

Ruski lider je primijećen kako se grije ispod deke preko nogu dok je nadgledao paradu vojne moći svoje zemlje.

Iako je jutros u Moskvi, istina, bilo malo prohladno, temperatura je iznosila 9 stupnjeva Celzijusovih, nitko od visokih dužnosnika Kremlja koji su gledali vojnu paradu nije bio „ušuškan“ ispod deke što je dodatno povećalo zabrinutost da bi zdravlje ruskog lidera moglo biti narušeno, prenose svjetski mediji, prenosi RTL.

Osim povremenog kašlja, koji također među dušebrižnicima nije prošao neprimijećeno, Putin je sve u svemu ipak izgledao dobro tijekom govora, a s blaženim smiješkom na licu promatrao je najbolje od ruske vojske.

Ranije se špekuliralo da je Putin bio na liječenju i od raka i od Parkinsonove bolesti i prije nego što je započeo invaziju na Ukrajinu.

Popularni kanal na Telegramu, General SVR, za kojeg se smatra da ima provjerene informacije iz Kremlja, objavio je da će 69-godišnji Putin uskoro morati na operaciju karcinoma. Navodno će imenovati tvrdolinijaškog predsjednika Vijeća sigurnosti i bivšeg šefa FSB-a Nikolaja Patruševa (70) da privremeno preuzme kontrolu nad invazijom dok je on na operacijskom stolu.

Dekica na Putinovim koljenima samo je podebljala sumnje da ruski predsjednik ima zdravstvenih problema.

Foto: Hina