Lički Putin pronašao krivca: Milorad Pupovac je “dao ruku HDZ-u”

Lički Putin pronašao krivca: Milorad Pupovac je “dao ruku HDZ-u”

Ličko-senjski župan Darko MIlinović, nakon što jučer nije osvojio još jedan mandat na toj dužnosti, u ponedjeljak je u priopćenju čestitao “svim pobjednicima”, a za najbolju izlaznosti na izbore u toj županji rekao je da je to “pokazatelj kako se poštuje Domovina”.

Kao predsjednik stranka LiPO, osnovane ove godine, Milinović je najavio da ta stranka ”nastavlja svoje političko djelovanje još odlučnije i čvršće”.

Čestitao je novoizabranom županu Ernestu Petryju (HDZ), ocjenjujući pritom da je u toj pobjedi i “ruka Milorada Pupovca”, javlja Novi list.

“Milorad Pupovac je u zadnjih tjedan dana ordinirao u ovoj županiji i poticao SDSS da daju glas kandidatu HDZ-a”, ističe Milinović i dodaje kako je “dokaz” tomu da je on u prvom krugu u Vrhovinama imao oko 100 glasova prednosti prema Petryju, a u drugom je krugu Petry pobijedio sa 100 glasova prednosti, i tu se, ocjenjuje, “vrlo lako iščitava ruka Milorada Pupovca”.

Isto je tako bilo, tvrdi Milinović, i u općini Plitvičkim Jezerima.

Milinović također smatra da ga Petry ne bi pobijedio bez Karla Starčevića (HSP), koji mu se “priključio” u drugom krugu, a sinoć se pridružio i slavlju u izbornom stožeru HDZ-a.

Biračima koji su poduprli LiPO, a njih je gotovo 10.500, Milinović je poručio da ih nikada neće izdati i iznevjeriti te da je s devet mandata ta politička stranka najjača u Županijskoj skupštini.

Ističe da je činjenica da LiPO ima devet mandata, ali također i da lista HDZ-HSS-HBS-HSU ima deset, te HSP-ova pet, i da po još jedno mjesto drže DP, SDP i SDSS.

Milinović je čestitao svima koji su pobijedili, te je rekao kako je nazvao Petryja, ali mu se on nije javio, što smatra nedoličnim.

Foto: Hina