Lidl voli kopirati čokoladne zečiće pa mu sud naredio: Prestanite prodavati sličan proizvod i uništite zalihe

Lidl voli kopirati čokoladne zečiće pa mu sud naredio: Prestanite prodavati sličan proizvod i uništite zalihe

Čokoladni zečići Lindt & Spruenglija umotani u foliju zaslužuju zaštitu od kopija, presudio je u četvrtak najviši švicarski sud, naloživši njemačkom lancu trgovina Lidlu da prestane prodavati sličan proizvod u Švicarskoj i da uništi zalihe.

Ankete koje je predočio Lindt pokazuju da je njegov čokoladni uskrsni zec dobro poznat javnosti, objavio je švicarski sud, dodavši da ga potrošači vjerojatno brkaju s Lidlovim, unatoč određenim razlikama.

Savezni sud poništio je time prošlogodišnju presudu trgovačkog suda u korist dva švicarska ogranka njemačkog Lidla i naredio im da unište zalihe čokoladnih zečića, piše Fenix magazin.

“Uništavanje (zaliha) razmjerna je odluka, pogotovo zato što ne znači nužno da uništena mora biti i čokolada”, stoji u sažetku presude, prenosi N1.

Švicarski proizvođač vrhunske čokolade Lindt vodio je mnoge sudske bitke kako bi zaštitio jedan od svojih najprodavanijih proizvoda.

Njemački savezni sud presudio je prošle godine da je zlatni ton folije u koju su umotani Lindtovi uskršnji zečići zaštićen robnim žigom.