Ljudi, ne napadajte Pupovca zbog Šempera: Pijani bjegunac je dugogodišnji “hrvatski uhljeb”

Ljudi, ne napadajte Pupovca zbog Šempera: Pijani bjegunac je dugogodišnji “hrvatski uhljeb”

Nakon što je SDSS-ova potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga potvrdila da je predstojnik njezinog ureda Dalibor Šemper pijan udario dijete kod Gračaca, slučaj je danas za N1 komentirao i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

“Čuo sam se s njom, to je za nju bio veliki šok. Odmah je nazvala obitelj čije dijete je stradalo u toj nesreći i najavila da će njezin šef kabineta biti razriješen dužnosti, a okolnosti će se još utvrđivati”, kazao je Pupovac u Sjeničaku na Kordunu, gdje je boravio povodom posvećenja srpskog pravoslavnog hrama.

Pojasnio je da Šemper nije prije imao veze sa SNV-om.

“Ne, on nema nikakve veze s SNV-om i srpskom zajednicom. Dugo radi u Vladi i dugo je na pozicijama kao iznimno profesionalan čovjek”, dodao je Pupovac.

Glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević za N1 je govorila o detaljima nesreće u kojoj je sudjelovao predstojnik ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage Dalibor Šemper, a u kojoj je pijan autom lupio dijete i pobjegao s mjesta nesreće.

Dalibor Šemper

“U petak, 29. srpnja u 20 sati i 40 minuta na dionici državne ceste D50 u Gračacu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak upravljao osobnim automobilom i to pod utjecajem alkohola od 1,04 promila bez tolerancije, krećući se iz smjera Gračaca u smjeru Gopsića i uslijed nedržanja sredine prometne trake skrenuo je ulijevo i udario u pješaka, odnosno dijete koje se kretalo van kolnika u suprotnom smjeru”, rekla je.

Potvrdila je da je vozač napustio mjesto događaja bez da je ozlijeđeno djetetu pružio pomoć i da je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe i druge osobe.

“Dijete je teško ozlijeđeno i nalazi se na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog dva kaznena djela, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći”, kazala je.

Brozičević je potvrdila da su za vozačem krenuli svjedoci koji su ga nakon kilometar vožnje pretekli i zaustavili.

Na slici: Milorad Pupovac i Anja Šimpraga

Foto: Hina