LOVCI TVRDE: Šume u zaleđu Opatije pune su ilegalnih migranata

LOVCI TVRDE: Šume u zaleđu Opatije pune su ilegalnih migranata

Šume u Munama i Žejanama pune su ilegalnih migranata koji devastiraju ono što im se nađe na putu. Novinarima Dnevnika.hr javili su se ogorčeni lovci iz zaleđa Opatije i pokazali kako izgleda njihov uništeni objekt.

Nakon što su na nju naišli migranti, lovačka kućica u potpunosti je devastirana. “Kad sam otvorio, normalno da me uhvatila panika. Ne znaš što da radiš, ne znaš gdje su, jesu li unutra”, rekao je lovac Milan Sudar za Dnevnik.hr.

I to nije prvi put. Putujući do Slovenije demolirali su ju već tri puta.

“Žene i djecu nismo nikad vidjeli. Većinom prolaze muškarci”, rekao je Sudar.

Jednu grupu na istom je predjelu snimila lovačka kamera prije tjedan dana.

“Mi se nalazimo tri kilometra od slovenske granice pa smo im prijelazna ruta. Njih ima, nedavno su ih čak 70-ak ulovili”, rekao je Ivan Mihaljek, član Mjesnog odbora Mune za Dnevnik.hr.

Podaci Policijske uprave primorsko-goranske kažu da je u prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno oko 10 posto manje osoba zatečenih u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

Što se pak tiče krijumčarenja, tu brojevi rastu. U prvih pet mjeseci ove godine evidentirano je 59 takvih kaznenih djela, za koja su prijavljena 54 počinitelja, dok je 2019. godine bilo 26 takvih kaznenih djela, za koja je prijavljeno 27 počinitelja.

“Ne usudim se sam ići u šumu jer se bojim. Jednostavno ne znaš koga ćeš sresti i s kim imaš posla”, rekao je Željko iz Žejana.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina