Lukava odluka Đakića i Tolušića: Tko god pobijedi, oni ostaju na vlasti

Lukava odluka Đakića i Tolušića: Tko god pobijedi, oni ostaju na vlasti

Tomislav Tolušić i Josip Đakić, nekad bliski suradnici, prvi su put na izborima u HDZ-u protukandidati. I Tolušić i Đakić, koji je aktulani predsjednik županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije, kandidirali su se za tu poziciju.

Predsjednici i potpredsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija te vodstvo zagrebačkog HDZ-a biraju se 5. travnja, tako da će Đakić i Tolušić tog datuma imati svoj prvi izborni okršaj na suprotstavljenim stranama. Tolušić je kandidat i za potpredsjednika stranke na nacionalnj razini u timu Mire Kovača, a Statut HDZ-a omogućava da se ista osoba kandidira za dvije funkcije na različitim stranačkim razinama. I Đakić i Tolušić potvrdili su nam kandidature, a prema našim informacijama osim njih dvojice ne bi trebalo biti ostalih kandidata za predsjednika ŽO-a HDZ-a u Virovitičko-podravskoj županiji.

Đakić za N1 kaže da očekuje fer i korektnu izbornu utakmicu. “Očito nismo više dio istog tima, ali smo dio iste stranke”, rekao nam je Đakić na konstataciju da su on i Tolušić prvi put protukandidati.

Tolušić za N1 pak kaže da su dosad Đakić i on radili kao tim te da će tako biti i u budućnosti. “Stranka je u našoj županiji funkcionirala jako dobro, ali uvijek može bolje i to je jedini razlog moje kandidature, mislim da možemo još bolje. Kandidaturu za županijski HDZ najavio sam prije kandidature na nacionalnoj razini”, rekao nam je Tolušić.

Neslužbeno se čuje da je Tolušić Đakiću ranije predlagao da se povuče iz ŽO-a, odnosno da se više ne kandidira jer je na toj funkciji već niz godina, ali Đakić nije prihvatio taj prijedlog. I u utrci na nacionalnoj razini, Đakić je podržao Andreja Plenkovića za ponovnog šefa HDZ-a, dok je Tolušić u oponentskom timu.

Foto: Edvard Šušak/Hina