Lukava Plenkovićeva odluka: Pomaže domaćim ljudima, a uzima novac turistima

Lukava Plenkovićeva odluka: Pomaže domaćim ljudima, a uzima novac turistima

Vlada će danas s početkom u 8:30 imati telefonsku sjednicu na kojoj će usvojiti nove mjere vezane za cijene goriva u Hrvatskoj. Nakon sjednice, medijima će se obratiti premijer Andrej Plenković, a odmah zatim i ministri Zdravko Marić i Davor Filipović.

– Odlučili smo opet intervenirati. Fiksiramo na sadašnje cijene za sve benzinske postaje, osim na autocestama – rekao je Plenković. 

Fiksirali smo cijene goriva na onim crpkama koje nisu na autocestama na 13,50 za benzin, na 13,08 za dizel te na 9,45 za plavi dizel. Na autocestama će dizel koštati 14,57, a benzin 14,06 kuna, rekao je premijer Andrej Plenković predstavljajući mjere za rast cijena goriva, javljaju 24sata.

Da nije bilo dosadašnjih mjera, dodao je, dizel bi sada iznosio 16,64 kuna, benzin 15,95, plavi dizel 11,83 kuna.

– Jedino što će se dogoditi sutra je da će rasti cijene eurosupera 95 i eurodizela na autocestama. Time smo očuvali standard velikog broja naših sugrađana. Ovakva mjera pridonosi zaštiti standarda naših građana i omogućuje intezivnu turističku sezonu – rekao je Plenković.

Mjera na snagu stupa sutra, a vrijedit će dva tjedna.

– Imamo još prostora, taj prostor je velik u smislu fiksiranja cijena, a ima prostora i u pogledu trošarina da dođemo do minimalne – rekao je premijer upitan koliko Vlada ima još prostora za intervenciju u cijene goriva.