Maja Sever protiv neodlučnog Tomaševića: “Kuri” milje na Snježnu kraljicu. Pa, kaj je s glavom?

Maja Sever protiv neodlučnog Tomaševića: “Kuri” milje na Snježnu kraljicu. Pa, kaj je s glavom?

Novinarka Maja Sever preko Facebooka kritizirala je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog održavanja skijaške utrke “Snježna kraljica” na Sljemenu.

Najbolje svjetske skijašice i ove će godine skijati na Sljemenu. Prva utrka najavljena je za srijedu od 12.30 odnosno 16.30, a druga u četvrtak od 15 odnosno 18 sati. Organizatori uvjeravaju da će se utrka održati, iako su društvenim mrežama počele kružiti zabrinjavajuće fotografije sa Sljemena, koje pokazuju da su visoke siječanjske temperature izuzetno otežale organizaciju utrke. No, organizatori uvjeravaju kako će umjetnog snijega biti dovoljno te kako investicija, tek nešto manja od 30 milijuna kuna, neće doći pod pitanje, javlja N1.

Dio iznosa, potrebnog za organizaciju, oko dva i pol milijuna kuna, dolazi iz gradskog proračuna, dok nešto više od sedam milijuna kuna daje država. Šefica Europske federacije novinara i novinarka HRT-a, Maja Sever, pak smatra kako se novac trebao uložiti u nešto drugo.

“Nema tog ugovora kojim Tomislav Tomašević i Možemo – politička platforma mogu opravdati ovo. Ljudi i u Zagrebu još žive u ruševinama i kontejnerima, temperature su takve da te strah pomisliti na to kaj se događa, a Zagreb kuri milje na Snježnu kraljicu! Pa, kaj je s glavom”, napisala je Sever na Facebooku.

Kasnije je u još jednoj objavi iznova prozvala Tomaševića, priloživši fotografije uništenog stropa kina Tuškanac.

“Dok se milje kure na Snježnu kraljicu, u punom kinu Tuškanac čekamo da nam strop padne na glavu. Tri put hura za Tomislav Tomašević i Možemo – politička platforma”, napisala je Sever.

Foto: Hina