Majka dječaka ubojice Koste K. još nije posjetila sina: Sada želi povući potpis koji je dala neposredno nakon zločina

Majka dječaka ubojice Koste K. još nije  posjetila sina: Sada želi povući potpis koji je dala neposredno nakon zločina

Dječak ubojica Kosta K. (13) i dalje se nalazi na beogradskoj Klinici za neuropsihijatriju u blizini Karađorđevog parka na odjelu za djecu i mlade gdje liječnici svakodnevno prate njegovo stanje, a pod nadzorom je i kriminalističke policije.

Kako smo doznali iz dobro obaviještenog izvora, Kostina majka Miljana K., profesorica na Biološkom fakultetu, još nije posjetila sina, a sa desetogodišnjom kćerkom nalazi se u stanu rodbine izvan Beograda.

U onaj na Vračaru gdje već nekoliko dana na vratima stoji prijeteća urezana poruka ‘Kosta pi… čekamo te!‘ ne planira se više vraćati.

Jedina koja je stigla na Kliniku u kojoj Kosta boravi njegova je rodica, no ni ona ga nije posjetila, već mu je samo donijela odjeću, javlja Slobodna Dalmacija.

Proteklih dana nekoliko smo puta pokušali stupiti u kontakt s Kostinom majkom, no nismo dobili odgovor.

Prema pisanju Informera ona je nakon što joj je sin počinio krvavi maskar u kojem je ubio osmero djece i zaštitara Dragana, a suprug Vladimir, ugledni radiolog završio u zatvoru zbog posjedovanja oružja, potpisala suglasnost za liječenje Koste. Kako tvrdi isti list, sada se predomislila i želi sina izbaviti van.

Kad je došla sebi tražila je da povuče tu suglasnost tvrdeći da je potpis stavila u stanju šoka i da nije mogla racionalno razmišljati. Ona je svjesna da njen sin ne može odgovarati pred zakonom pošto nema navršenih 14 godina i da je jedini način da se drži u bilo kakvoj izolaciji taj da bude zatvoren u bolnici – rekao je izvor.

No, čak i uz protivljene majke, teško da će Kosta K. uskoro na slobodu. Naime, on može i dalje boraviti na Klinici za neuropsihijatriju, tvrde beogradski odvjetnici.

Svoje mišljenje o njegovom će stanju dati tim stručnjaka i sve ide na Sud gdje će se odlučivati o mogućem zadržavanju dječaka ubojice koji navodno, ne pokazuje, ni trunke kajanja za svoj surovi čin.

Ministrica za brigu o obitelji Darija Kisić Tepavčević medijima je kazala da je svakodnevno u kontaktu s obitelji dječaka.

– Kratko je vrijeme prošlo od tragedije i bit će se još dugo u kontaktu. Ne može se dogoditi da ovaj dječak bude pušten. Međutim, nije nadležnost Centra da odredi koliko će netko negdje biti zadržan, za to imamo pravni sistem – rekla je ministrica.

Podsjetimo, prva susjeda obitelji K. koja je s njima išla na ljetovanja, Olivera Leskovac Rojnik, nedavno nam je u Beogradu rekla kako je dječakovog oca često znala pitati zašto ga vodi u streljanu.

– Vlado, pa zar vam nije dosta rata, zašto to oružje imate? – govorila je Olivera liječniku, Kostinom tati.

– Kostu znam od rođenja. Ma da ga vidite, zgodan je, visok, lijep dečko, pametan, odličan učenik. Natprosječan je u svakom pogledu, na svim školskim natjecanjima je pobjeđivao. Igrao je i košarku. Bio je pomalo šutljiv, ali ni njegovi roditelji nisu ljudi od puno riječi – rekla je gospođa Olivera.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: DOBAR JE S VUČIĆEM: Zdravko Mamić je jako tražen u Srbiji. Njihovi mediji pišu o njegovom dolasku u Beograd

Na slici: Učenici odaju počast svojim kolegama

Foto: Hina