DOBAR JE S VUČIĆEM: Zdravko Mamić je jako tražen u Srbiji. Njihovi mediji pišu o njegovom dolasku u Beograd

DOBAR JE S VUČIĆEM: Zdravko Mamić je jako tražen u Srbiji. Njihovi mediji pišu o njegovom dolasku u Beograd

Bjegunac pred hrvatskim pravosuđem i bivši prvi čovjek Dinama, Zdravko Mamić uživa veliki ugled u susjednoj Srbiji.

Prema pisanja tamošnjih tabloida, može se čak zaključiti da tamo ima kultni status bez obzira na sve što ga je ispratilo kada je iz Hrvatske pobjegao u Bosnu i Hercegovinu kako bi izbjegao izručenje pravosudnim vlastima.

Kurir je izbacio članak o mogućem dolasku Zdravka Mamića u srpski nogomet. Nije jasno ima li povoda za takav članak, ali u anketi su čitatelji s gotovo 80 posto glasova zaželjeli dolazak Mamića u Srbiju.

Rakitić, Kranjčar i Srna

Osim da je stvorio Modrića, pripisuju mu svakakve moći u članku pa čak i da je prodao nogometaše koji nisu nikad igrali u Dinamu ili su zbog njega napustili Maksimir i pobjegli u najvećeg rivala, piše Dnevnik.hr.

”Ni ne zna se broj nogometaša koje je prodao za ogroman novac za ove prostore. Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Marcelo Brozović, Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka, Darijo Srna, Mateo Kovačić, Dani Olmo su samo neki koji su napravili blistave karijere, ali svi se slažu da tako ne bi bilo da nije bilo spomenutog Mamića”, piše Kurir.

Mamić se povezivao s jednim srpskim klubom

Nabrojali su i za što ga se tereti u Hrvatskoj i zbog čega je osuđen, ali to je očito tamo manje važno.

”Budući da Mamić trenutno ne vodi nijedan klub, da je nesporno veliki majstor svog posla, da je čovjek iz nogometa i da nikada nije krio simpatije prema Srbiji i srpskim klubovima, nije nemoguće da ga u budućnosti vidimo u nekom srpskom klubu kako obavlja isti posao koji je godinama radio u zagrebačkom klubu”, piše Kurir te navodi kako se već povezivao s jednim klubom iz Srbije.

”Prije nekoliko mjeseci se spominjalo da bi bivši generalni direktor Dinama mogao preuzeti TSC iz Bačke Topole, klub pod direktnim utjecajem Mađarske i premijera Viktora Orbana i klub koji je u velikom naletu.”

Zdravko Mamić je čini se, barem zasad, izgubio ključni utjecaj u Dinamu, a u Srbiji su mu očito vrata širom otvorena.

Prije nekoliko mjesece jako je lijepo u Večernjem listu govorio o Aleksandru Vučiću.

“Konkretno u slučaju Zvezde sam dobro prognozirao što se treba napraviti i što su kasnije Vučić, Terzić i Džajić napravili. Znate kakve je Zvezda imala dugove i da je to bila bezizlazna situacija. Dolaskom Vučića, ove uprave, Gasproma i ostalih se omogućilo da se ta uprava razmaše. Danas Srbija može imati dva kluba u Ligi šampiona. Što se tiče reprezentacije, Srbi nemaju lošije igrače od Hrvata”, kazao je Mamić i nastavio:

“Pa dobro, nismo mi baš prijatelji. Sreli smo se u Mostaru gdje mi se obradovao kao bratu i gdje mi je kao ultras Delija čestitao na svim uspjesima Dinama. I zvao me da dođem u ’našu Zvezdu’. Meni je to bio kompliment. Drugi kontakt je bio kada me je tražio na telefon u Međugorju i rekao mi da je u restoranu u Beogradu i da će se potruditi da me ugosti u tom restoranu, a da će mi moji i njegovi prijatelji objasniti kako će doći do tog susreta. Tako da imam njegov otvoreni poziv da budem njegov gost u Beogradu”, zaključio je Mamić.