Milanović i Grmoja kritizirali Plenkovića: Ne prijete samo njemu, ali samo on od toga radi medijski show

Milanović i Grmoja kritizirali Plenkovića: Ne prijete samo njemu, ali samo on od toga radi medijski show

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u subotu, referirajući se na prijetnje upućene dan ranije njemu i ministrima, da se prijetnje stalno događaju i da ih nikad ne treba zanemarivati, poručivši političkim oponentima da bi trebali ozbiljnije shvatiti u kakvom vremenu živimo.

Na to se osvrnuo predsjednik RH Zoran Milanović, koji mu je poručio da prestane maltretirati hrvatske građane pričama o svojoj ugrozi jer posao koji je izabrao, traži malo više osobne hrabrosti i pouzdanja u institucije hrvatske države.

“Predsjednik Vlade, drugi dan zaredom, uzbunjuje hrvatsku javnost informacijama o tome kako mu prijete. Ne prijete samo njemu, ali samo on od toga radi medijski show i to, izgleda, po uzoru iz neposrednog istočnog susjedstva. Pozivam ga da prestane maltretirati hrvatske građane pričama o svojoj ugrozi jer posao koji je izabrao, vođenje Vlade, traži malo više osobne hrabrosti i pouzdanja u institucije hrvatske države. I kad se već sam retorički pita – “najbolje bi bilo da šutimo”?, odgovor je – da, šuti o tome. I pusti ljude koji su zaduženi za sigurnost u Hrvatskoj da rade svoj posao, bez sijevanja reflektora iz privatne režijske komore. Malo više mjere i ukusa ne bi škodilo”, napisao je na facebooku.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je u subotu da svi saborski zastupnici primaju prijetnje koje dolaze zajedno s političkim djelovanjem, no ne žele svi govoriti o njima kao premijer, prenosi HRT.

– Uvjeren sam da sve saborske kolege imaju razno razne prijetnje, ja sam ih imao bezbroj ali nikad nijednu nisam prijavio osim prijetnje mojoj obitelji. Policija me nikad nije obavijestila o ishodu te istrage pa ne plačemo okolo kao premijer i govorimo o tome, izjavio je Grmoja nakon polaganja vijenaca za žrtve Križnog puta na Mirogoju.

Mostov zastupnik time se osvrnuo na jučerašnji dolazak policije na Markov trg zbog prijetnje prema predsjedniku i članovima Vlade.

– Jedini pravi put kako maknuti ovu korumpirani kliku s vlasti je demokratskim izborima, a ne nikakvim nasilnim metodama. Nasilje nikad nije rješenje, dodao je Grmoja.

Zastupnik Domovinskog pokreta Stjepan Bartulica rekao je kako je to u domeni policije i stručnih službi.

– Nisam do sada imao nešto što bih smatrao ozbiljnom prijetnjom. Ne bi bilo dobro da to u Hrvatskoj postane ‘top’ tema. Mislim da svako pretjerivanje nije dobro. Ne sviđa mi se ni ograda na Gornjem gradu, trebalo bi dati novu procjenu stanja, ističe Bartulica.

Foto: Hina