Majka Hrvata uhićenog u Zambiji: Cijela je obitelj posljednjih godina pretrpjela pravu kalvariju

Majka Hrvata uhićenog u Zambiji: Cijela je obitelj posljednjih godina pretrpjela pravu kalvariju

Među osmero Hrvata zatočenih u Zambiji – dvoje je Varaždinaca – elektrotehničar Damir i profesorica kemije Nadica Magić, oboje u četrdesetim godinama života. U njihovom rodnom gradu sugrađani su podijeljena mišljenja oko njihovog puta u Afriku i želje za posvojenjem djeteta.

-Nismo u toj koži. Oni su vjerojatno imali dobar razlog i žalosno je da su morali tako daleko potegnuti, ali ne bi se puno u to uplitala.

-Oni su to učinili na svoju ruku, a sad mi kso država moramo snositi posljedice, trebali su prvo pitati, provjeriti situaciju, a sad mi je to sve nedorečena stvar.

A u Gornjem Kućanu živi Mirjana Magić – majka Damira Magića. Na televizijsko snimanje nije pristala zbog, kako kaže, teške bolesti no odlučila je svoju priču ispričati putem telefona. Naglasila je da su njezin sin i snaha pošteni i časni ljudi te da ni u kom slučaju nisu trgovci djecom što im se stavlja na teret, javlja HRT.

Jedan od najtežih trenutaka ovog para bio je gubitak bebe u visokoj trudnoći. Mirjana Magić dodaje – cijela je obitelj posljednjih godina pretrpjela pravu kalvariju.

-Što smo zajedno sve prošli, najprije su mi tatu zgazili, mama je umrla u Klenovniku, suprug je umro u Novom Marofu, a od sina curica je umrla u Zagrebu u privatnoj bolnici, rekla je Mirjana Magić.

Nikakvih informacija ili kontakata o svojoj obitelji iz Zambije ne dobiva. Redovito sluša vijesti, nada se pozitivnom ishodu, no u tamošnje vlasti nema povjerenja.

-To što oni rade i što se njima pripisuje da uzimaju djecu za prodaju, pa oni su išli tamo da dobiju dijete. To su sve gluposti, svašta im se podmeće samo da bi mogli novce pobrati, kaže.

Već više od tri mjeseca ne spava, pije lijekove, boji se.

-Trošim lijekove, nemam sna, a razmišljam o svemu što im se dogodilo, a nije trebalo, kaže Mirjana Magić.

Mirjana želi samo sina i snahu zagrliti kod kuće, u Varaždinu.

Foto: Screenshot/Yout Tube