Malo optimizma: Lauc ima dobre vijesti za sve one koji su preboljeli covid

Malo optimizma: Lauc ima dobre vijesti za sve one koji su preboljeli covid

Gordan Lauc ističe da preboljeli imaju jako dobar imunitet te da se vrlo rijetko mogu ponovno zaraziti. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Plašili su nas Britanskom varijantom, Južnoafričkom varijantom, Indijskom varijantom, Brazilskom varijantom. Sada nas plaše Omikronom .Protiv svih tih varijanti apsolutno najbolje oružje je zdravi imuni sustav i metabolički zdrav (prvenstveno ne pretio) organizam.

Od 7,9 milijuna ljudi koji su imali pozitivan PCR test u UK, ponovo je zaraženo njih manje od 1%. https://assets.publishing.service.gov.uk/…/Weekly_Flu….I od tih 1% ponovno zaraženih, gotovo nitko nije imao teži oblik bolesti nego prvi puta.

Dakle svi mi koji smo preboljeli COVID-19 doista se nemamo čega plašiti. Istraživanja pokazuju da bi Omikron mogao biti 2-3 puta bolji u izbjegavanju imuniteta od Delte, no to i dalje znači da je više od 97% nas koji smo preboljeli zaštićeno od zaraze. Od teškog oblika bolesti i još puno veći dio nas.

Cijepljenja naravno ima smisla za sve one kojima prijeti rizik od teškog oblika bolesti. S druge strane, cijepljenje, djece, mladih i zdravih, te onih koji su preboljeli COVID-19 nema nikakvog smisla, posebice sada kada je zaštita od zaraze i prenošenja zaraze još manja nego kod Delte.

Cijepljenje djece, mladih i oporavljenih donosi milijarde Eura profita (najvećim dijelom Pfizeru) tako da su njihovi lobisti iznimno aktivni u lobiranju vlada i širenju straha kroz medije.

Nažalost, na taj način ovo cjepivo, koje je pravi trijumf znanosti i spasilo je velik broj života, pretvaraju u izvor nepoštenog profita. Time čine ogromnu dugoročnu štetu svima nama jer potkopavaju povjerenje u Vlade, sustave zdravstva i cjepiva općenito”, ističe Lauc.

Foto: Hina