Bartulica oštro o “internetskoj policiji” Faktografu: Cenzuriraju sadržaj i drugačije mišljenje na društvenim mrežama

Bartulica oštro o “internetskoj policiji” Faktografu: Cenzuriraju sadržaj i drugačije mišljenje na društvenim mrežama

Na današnjoj sjednici Sabora zastupnik Domovinskog pokreta, Stjepo Bartulica oštro je istupio na temu izmjena i dopuna Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Naglasio je kako se pred zastupnicima, koji imaju povjerenje hrvatskog naroda, nalazi velika i važna odluka u srijedu. Utjecaj koji će izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva imati na cjelokupno hrvatsko društvo i njegovo živo tkivo mogu biti jako velike. Imat će utjecaja na način života obitelji, privredu, školovanje, korištenje medicinskih i pravosudnih državnih usluga i ostale aspekte svakodnevnog života u Hrvatskoj. Bartulica je rekao kako se nalazimo pred povijesnom odlukom po kojoj će nas hrvatski narod pamtiti ili kao svoje zastupnike ili kao zastupnike tuđih interesa.

Podsjetio je kako je Europska komisija naručila 4,6 milijardi doza cjepiva za Europsku uniju do 2024. godine po cijeni od 100 milijardi eura. Kaže da nije iznenađen kada tu količinu usporedi s brojem stanovnika u EU i trenutnom kampanjom za obavezno cijepljenje jer je to otprilike 10 doza za svakog stanovnika EU.

Navodi kako mu nije jasno zašto država provodi masovnu kampanju nagovaranja i ucjenjivanja cjepivom bez da ljudima otvoreno kažu da se radi o eksperimentu.

Podsjetio je kako je o tome govorila i dr. Markotić kada je spominjala eksperimentiranje nad djecom cijelog svijeta u korist cjepiva. Istaknu je kako su roditelji s pravom uznemireni i zabrinuti.

U nastavku svoga govora prozvao je Faktograf za cenzuriranje sadržaja i drugačijeg mišljenja na društvenim mrežama. Bartulica ih je nazvao opskurnim ljudima koji su nepoznati široj javnosti i kao takvi jedna su vrsta internetske policije koja odlučuje što se smije, a što ne smije čitati.

Upitao je odakle im tolika moć i kolika je mogućnost njene zloupotrebe.

Svoj je govor završio podrškom studentima koji također prosvjeduju protiv diskriminirajućih i segregirajućih potvrda i nisu u mogućnosti normalno studirati, naglasio je Bartulica.