Pripadnik Bandićeve hobotnice: Uskok progoni Gzima Redžepija. Kako se umiješao u spor između Severine i Milana Popovića

Pripadnik Bandićeve hobotnice: Uskok  progoni Gzima Redžepija. Kako se umiješao u spor između Severine i Milana Popovića

Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv bivšeg zastupnika zagrebačke Gradske skupštine Gzima Redžepija (45) zbog trgovanja utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju sina pjevačice Severine Vučković i poduzetnika Milana Popovića.

Uskok je, ne navodeći identitete, priopćilo kako se Redžepiju stavlja na teret da je, krajem kolovoza 2020. u Zagrebu, trgovao utjecajem koristeći autoritet zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnjeg bivšeg zamjenika pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja tadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Tužiteljstvo je, ne objavivši identitete stranaka u postupku, preciziralo kako se Redžepija tereti da je pokušao utjecati na ishod vještačenja u sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju maloljetnog sina Severine Vučković i Milana Popovića.

Nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja radi odlučivanja s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, Redžepi je tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka, izvijestio je Uskok.

Uskok je priopćio da se radi o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koje je osnivač Grad Zagreb slijedom čega Redžepi može utjecati na poslovanje bolnice u kojoj je zaposlen vještak.

Tužiteljstvo dodaje da je Redžepi tijekom sastanka rekao vještaku da je dobar prijatelj s Popovićem kao tužiteljem u sudskom postupku, pri čemu je isticao Popovićeve kvalitete, donatorstvo i sve što je učinio za Grad Zagreb i za njega osobno. Uz to, nadodaje Uskok, Redžepi je rekao vještaku da je Popović dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist.

Redžepi je, ističe Uskok, zatražio od vještaka i da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu. No vještak je, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju, već svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio Redžepija da se odlučio izuzeti iz tog predmeta.

Redžepi je izrazio nezadovoljstvo takvim slijedom događaja, zaključuje Uskok.

Foto: Hina