Mamićev jatak spreman propjevati: Kako je sucima nosi stotine tisuća eura

Mamićev jatak spreman propjevati: Kako je sucima nosi stotine tisuća eura

Osječki “poduzetnik” Drago Tadić prespavao je noć u zatvoru sa sucima Antom Kvesićem i Zvonkom Vekićem nakon što ih je USKOK ispitao o Mamićevom podmićivanju osječkih sudaca.

Jedino je sudac Darko Krušlin pušten da se brani sa slobode.

Tadić je ostao u istražnom zatvoru zbog straha istražitelja od njegovog bijega te utjecanja na svjedoke i bojazni od ponavljanja kaznenog djela.

Što je oprosnica?

Telegram sada piše da je Tadić od istražitelja zatražio oprosnicu, odnosno oslobođenje od kazne, a u zamjenu nudi ispričati sve što zna o Mamićevom podmićivanju sudaca.

To bi značilo da se Tadića oslobodi krivnje, u ovom slučaju u korupcijskoj aferi. Tadić je optužen da je pomagao Mamiću u podmićivanju sudaca. Točnije, navodno je nosio mito, sastajao se s njima i dogovarao sudačka pogodovanja Mamiću u zamjenu za stotine tisuća eura, putovanja, nogometne ulaznice…

Na Mamićev zahtjev nosio novac Kvesiću i Vekiću

USKOK je jučer objavio neke detalje istrage u kojima je naveo da je Tadić na Mamićev zahtjev nosio novac Kvesiću i Vekiću. Naveli su da je to napravio “znajući koja je svrha predaje novca budući da je prethodno u više navrata prisustvovao sastancima i dogovorima”, prenosi Index.

Ovo mu ne bi bila prva oprosnica

Tadiću ovo ne bi bila prva oprosnica, već je jednu dobio u aferi Kalmeta. Riječ je o procesu bivšeg ministra Božidara Kalmete i suoptuženih za izvlačenje novca iz cestarskih tvrtki. Tada je dobio oprosnicu, a iskaz protiv Kalmete samo je ublažio. Bilo je to 2013. godine, kada nije završio u istom procesu kao i Kalmeta, a Livaković i ostali optuženi su za izvlačenje gotovo 22 milijuna kuna iz HAC-a.

Foto: Hina