Marokanci tvrde: Za Hrvate su navijali Indijci i Pakistanci koje su angažirali organizatori

Marokanci tvrde: Za Hrvate su navijali Indijci i Pakistanci koje su angažirali organizatori

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 0:0 s Marokom u svojoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Katru. Vatreni nisu slavili osvojeni bod, ali na tribinama su Hrvati potučeni u potpunosti.

Taj je poraz bio očekivan, javlja Nova TV. Arapske zemlje u Katru igraju praktički na domaćem terenu, deseci tisuća Saudijaca, Tunižana i Marokanaca okupirali su stadione na Svjetskom prvenstvu.

Dio europskih nacija dijelom je u bojkotu kontroverznog prvenstva, a Hrvatima je boravak u Dohi i okolici jednostavno preskup. Manju potporu imali smo samo u Japanu prije dvadeset godina.

Nisu nam pomogli ni brojni Pakistanci i Indijci koje je organizator angažirao kako bi na tribinama glumili Hrvate. To je bila jedna od tema marokanskih navijača kada ih je nakon utakmice zaustavila ekipa Dnevnika Nove TV.

Marokanaca je u Dohi preko 50.000.

“Marokanci su nas nadglasali, nismo imali šanse”, iskren je hrvatski navijač Jasenko.

Previše ih je?

“Previše ih je”, potvrđuje.

Marokanci su zadovoljni bodom.

“Mislim da je bilo 40.000 Marokanaca, 3.000 Hrvata i 10.000 Pakistanaca i Indijaca s hrvatskim zastavama i dresovima”, ocjena je marokanskog navijača Hamida za Novu TV.

Ni Pakistanci u šahovnicama nisu Vatrenima pomogli u napadačkom dijelu. No, to je tek prva utakmica. Sad se valja pripremiti za Kanadu!

Foto: Hina