Mesić oduševljen Milanovićevim potezom: Uvjeren je da se sada Plenkoviću “loše piše”

Mesić oduševljen Milanovićevim potezom: Uvjeren je da se sada Plenkoviću “loše piše”

Nekadašnji predsjednik Republike Stipe Mesić nalazi se u posjetu Azerbejdžanu i pozdravlja odluku predsjednika Milanovića.

– Vi ste šokirani u Hrvatskoj, a ja sam još više u Azerbejdžanu. Mene je ta vijest iznenadila još više od vas. Međutim, kad složimo karte ona je sasvim logična. Jer ako se siluje demokracija, ako se siluje na jedan brutalan način, kao što je bio ovaj izbor Turudića ako ne vrijede pravila demokratskog društva trebalo je na nekakav način reagirati. I predsjednik je izvrsno reagirao. Sada će se stvari i karte presložiti u Hrvatskoj, rekao je Mesić. On smatra da je sada oporba favorit parlamentarnih izbora.

– Da. Sada će se presložiti sve karte. Sve što je dosad bilo na nekakav način predvidivo više nije predvidivo. Sada će se sve mijenjati. Ovo je jedan hrabar potez koji Hrvatsku vraća natrag na demokratski put. Natrag u demokraciju, rekao je Mesić. On smatra da će se izbori sada riješiti, javlja Novi list.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: HDZ-ov kipar upozorava Plenkovića: Nećemo uspjeti ako ne uključimo “hrabre desničare” Kostopeča, Kovača, Anušića i Karamarka

– Korupcija je opasna ako se događa kod pojedinaca. To je opasno. Ali nije katastrofalno. Međutim, ako se događa u širem krugu, ako se ide podmićivanjem širokog kruga birača, ma što se događalo, to je jedan nedozvoljeni način na koji se podmićivalo glasačko tijelo. I ja očekujem da će to građani procijeniti o čemu se radi. Da je to u stvari jedna prevara radi zadržavanja vlasti radi stvaranja jednog modela, ja ne znam kako bih ga nazvao, ali modela premijerske vlasti kancelara, da se pretvara u kancelara. To se očito više nije moglo trpiti. A birači će odlučiti što je u redu što nije u redu u Hrvatskoj, zaključio je Mesić. Odgovarajući na pitanje jesmo li ušli u ustavnu krizu, Mesić je rekao da su se sada dogodile nepredvidive stvari.

– Ali Ustavni sud je poslao očito jednu poruku koja vraća Ustavni sud u normalu. Jer ako nisu došli na inauguraciju, to je pljuska i premijeru i HDZ-u, rekao je Mesić. On se na kraju i našalio.

– Što sad mogu, moram se sada i ja kandidirati, rekao je Mesić.

Foto: Hina