Milan Bandić bliskoj suradnici ostavio milijunski iznos na računu u Dubaiju: Je li možda riječ o Nataliji Prici?

Milan Bandić bliskoj suradnici ostavio milijunski iznos na računu u Dubaiju: Je li možda riječ o Nataliji Prici?

Iako je postupak protiv Milana Bandića za aferu Agram obustavljen, a u tom je istraživanju značajnu ulogu imao i riječki PNUSKOK, više od 10.000 sati razgovora Milana Bandića i osoba obuhvaćenih mjerama tajnog praćenja moglo bi istražiteljima biti značajan putokaz za daljnje istrage.

Iako Božo Barbarić, čelni čovjek riječkog PNUSKOK-a, nije mogao govoriti o konkretnim istragama i što sve policija radi, rekao je da je sav prikupljeni materijal predmet kriminalističko-obavještajnih analiza. Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, jedan od krakova istrage o imovini pokojnog zagrebačkog gradonačelnika vodi prema Dubaiju i Hercegovini, ali i po Hrvatskoj gdje je, kako se sumnja, imao vrijedne nekretnine i pokretnine. Posebno stoga jer se već prikupilo dosta saznanja o tome na koga je sve i kome Milan Bandić ostavio vrijedne nekretnine i novac.

Kako smo neslužbeno doznali, istražitelji sumnjaju da je jednoj svojoj bliskoj suradnici ostavio na tajnom računu u Dubaiju višemilijunski iznos u eurima i trag tog novca se istražuje, javlja Jutarnji list.

Na ruku im ide i to što postoji zakonska mogućnost u sklopu istraživanja protupravno stečene imovinske koristi ako bi se ustanovila odgovornost fizičke osobe, pa čak i nije nužno utvrđenje krivnje. Naizgled finesa, ali bitna pretpostavka koja tužiteljima ostavlja mogućnost da pročešljaju sve tragove koji bi im mogli ukazati na imovinu.

Na tu je imovinu prije više od pet godina istražiteljima USKOK-a, koji su otvarali istrage protiv Milana Bandića, ukazivao i Ivan Valek, arhitekt čija je tvrtka nabavljala opremu za zagrebačke fontane pokraj NSK i kojeg je Bandić angažirao za projekt natkrivanja bazena na imanju u Hercegovini površine 89.000 četvornih metara.

Bit će zanimljivo vidjeti tko je misteriozna suradnica kojoj je Milan Bandić ostavio veliko bogatstvo. Je li možda riječ o Nataliji Prici s kojom se u posljednje vrijeme intenzivno družio. Podsjetimo, ona je bila s njim u trenutku kada je doživio fatalni srčani udar.

Foto: Hina