Milan Ivkošić ljutit na Andreja Plenkovića i Hrvoja Klasića: Evo što im je poručio

Milan Ivkošić ljutit na Andreja Plenkovića i Hrvoja Klasića: Evo što im je poručio

Milano Ivkošić je komentirao politiku Andreja Plenković prema Rusiji.

“Andrej Plenković se još jednom iskazao, još jednom se dodvorio moćnicima EU, svladao je još jednu stubu na usponu prema karijeri u Bruxellesu – protjerao je 18 ruskih diplomata, mnogo više nego druge europske zemlje, a možda je Hrvatska i rekorder.

Tako se to radi, ne protjeruje sve veće siromaštvo u Hrvatskoj, ne dira europske pljačkaše koji iz hrvatskih banaka i velikih tvrtki iznose godišnje milijardske profite, ne protjeruje strance koji su našli lukave načine da, unatoč zabrani, kupuju poljoprivedna zemljišta i pitku vodu u Lijepoj Našoj.

To ne radi predsjednik Vlade u maloj europskoj koloniji, to nije njegov posao – njegov je posao da frazira, da hvali uspjehe ove vlasti koje nitko ne vidi, da pokaže svoju sve veću širinu u srozavanju ove zemlje na dno ljestvica EU i u protjerivanju sve siromašnijih Hrvata u inozemstvo iz kojeg se uglavnom ne namjeravaju vratiti i u kojem se odnarođuju.

Njegov je posao da Ukrajini šalje oružanu i drugu pomoć i predvodi napade na Putina i Rusiju, ne bojeći se da će Rusi to upamtiti i da bi nam se jednoga dana moglo obiti o glavu. I neće stati, a Europa i Amerika bit će mu zahvalne valjda tek kad nakon protjerivanja diplomata sve Ruse protjera u Sibir”, ističe Ivkošić koji se u svom redovnom “pregledu tjedna” u Večernjem listu dotaknuo i povjesničara Hrvoja Klasića.

“Kakav je povjesničar Hrvoje Klasić, koji se brine za političku i ideološku čistoću hrvatskog društva? Način na koji progoni ustaše po Hvatskoj nije mu baš originalan – batinu je naslijedio od komunističkih, ali i novohrvatskih političkih policajaca kojima su pozdravi “Za dom spremni” i drugi slični grijesi najveći teret za Hrvatsku, veći od gospodarskih nevolja, siromaštva, iseljavanja, korupcije…, premda su i to povijesne teme.

Za Klasića su NDH, Pavelić i ustaše najveći zločinci, ali su mu Tito, jedan od najzločinačkijih političkih vođa, i zločinačka Jugoslavija, međunarodni faktor i subjekt. Statistika pokazuje da su komunisti, s Titom na čelu, posmicali više ljudi nego ustaše i Pavelić, da su imali jednako okrutne zatvore i logore.

Kad biste, na primjer, Klasića doveli do dvije susjedne masovne grobnice, partizanske i ustaške, i pitali ga koju otkopati, upro bi prstom u ustašku. Partizanska bi trebala ostati neotkopana jer u njoj žrtve nisu ljudske nego židovske, indijanske, crnačke, aboriđinske… koje je trebalo tamaniti jer su po rasi predodređene za smicanje kao što su to bili Hrvati po ratničkoj i političkoj pripadnosti. Klasić je, dakle, povjesničar probranih grobnica”, zaključuje Ivkošić.