Milanović bi poslao Pupovca u nezasluženu mirovinu: Plenkovićevi jataci me nazivaju Mussolinijem i Staljinom

Milanović bi poslao Pupovca u nezasluženu mirovinu: Plenkovićevi jataci me nazivaju Mussolinijem i Staljinom

Na Plitvicama se u srijedu obilježava 30. obljetnica akcije “Plitvice” i komemoracija poginulom redarstveniku Josipu Joviću, ali zbog epidemije, bez okupljanja i govora, samo uz polaganje vijenaca na spomenik i to u vremenskim razmacima.

Predsjednik Republike Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću u 9 sati, a premijer Andrej Plenković u 9.40. Nisu se sreli.

Protokol je odvojen zato što je tako htio Plenković, rekao je Milanović komentirajući odvojeno polaganje vijenaca njega i premijera.

“Protokol ima svog smisla, nisam ljubitelj, ali ima smisla”

“Odbijen je zajedničko polaganje vijenca iz epidemioloških razloga. Vjerojatno da međedi ne pokupe koronu na otvorenom prostoru. Nije sabotirao mene, sabotirao je Hrvatsku. Protokol ima svog smisla, nisam ljubitelj, ali ima smisla”, rekao je Milanović.

Ponovio je da je odbijen zbog epidemioloških mjera. “Ali, ad umre netko tko ima pet optužnica – hiljadu ljudi.”

“Ja Staljin? On sa svojim protivnicima nije polemizirao, on ih je ubijao”

“Svatko od nas ima komplekse prema nekome, ali baš prema njemu? Mi nismo isti ekosistem, on je nilski konj, papa lopoče, ali ima svoju narav. Ja sam orao, sokol. Ti znaš na čemu si, barem nisam strvinar. Ja sam orao, sokol, znaš na čemu si… Njegovi jataci me nazivaju Mussolinijem i Staljinom”, komentirao je, pa dodao:

“Neki dan taj isti Puhovski, koji se počeo potucati po medijima, kaže da sam staljin. Staljin? On sa svojim protivnicima nije polemizirao, on ih je ubijao.”

“Htio sam da ovo prođe, da krenemo čistiti tu smrdljivu ribetinu. Razgovarao sam s pet ljudi. Jedna osoba je bila u dilemi, četvero zainteresirano, moj izbor je bila gospođa Đurđević. Razgovarao sam s ljudima koji nisu potkupljivi, koji nisu HDZ-ovi, koji nisu SDP-ovi”, rekao je.

Rekao je da mu Plenković nije bacio rukavicu, već “gangrenoznu kost”.

DSV suspendirao osječke suce: “Auuu. Ma ajdee…”

Komentirao je odluku DSV-a, koji je suspendirao osječke suce zbog druženja sa Zdravkom Mamićem.

“Auuu. Ma ajdee…”, rekao je Milanović.

“U DSV-u znam tri osobe. Jedan je bio tajnik Đure Brodarca. Drugi je matematičar Bauk, nije završio pravo ali je kognitivno puno ispred njega”, kaže.

Komentirao je i to da je Milorad Pupovac kažnjen od strane Povjerenstva za sukob interesa.

“Nešto u Pupovčevu obranu. Pogriješio je ništa, nije prijavio neku šljivu, krušku. Ispričavam mu se, ta kuća ne vrijedi toliko puno, to sam provjerio”, rekao je Milanović.

Na pitanje je li Zlata Đurđević sada ‘potrošena’, odgovara da se biraju riječi. Kaže da kompleksaši doktoriraju do 30 i neke da mogu doći u svoje selo i kazati da su doktorirali.

“Imamo ljude koji predstavljaju manjine, Pupovac to nije

Na pitanje je li Pupovac čovjek bez mrlje, Milanović odgovara:

“Moguće da ja pričam gluposti, da je Pupovac bez mrlje. Kakve mrlje? Mogao me tako citirati da sam rekao dobar dan. To da sam rekao da je Pupovac bez mrlje, ispričat ću se ljudima jer sam to rekao. Nije. On izvodi istu fintu 30 godina. Račan je bio sretan što ne radi s njim. On sad govori da sam rekao da je prljav jer je Srbin. Može li niže? Prije nisam tako govorio jer sam trpio”, rekao je Milanović.

Kaže da je prije radio kompromise i trpio te da mu Pupovac nije trebao. Dodao je i da je Pupovcu puno važnije da ima “puno malih glodavac u kutovima kuće”.

Imamo ljude koji predstavljaju manjine, Pupovac to nije. “Imate Radina, imate Kajtazija, za njih glasaju”, kaže.

“Ja sam bez manjina imao 81 zastupnika. Ljudi su osuđeni u Osijeku zbog kupovanja glasova. Zbog konverzija Srba i Roma u Mađare da može dobiti izbore. To je bio predsjednik Bandićevog kluba, Jankovich. Novcem Orbana”, govori Milanović.

“Kajtazi je dobio sve glasove Roma. Kad bi Pupovac dobio 100.000 glasova Srba, ja bih bio kuš. Hrvatski Srbi glasaju za mene i to već 15 godina. Ja tu nisam donio revoluciju, ali to je kontinuitet. Plenković može po potrebi kupiti još dva tri suverenacista. Kad je u pitanju Pupovac koji se nameće kao autoritet, koji hrvatskog predsjednika uspoređuje s Musolinijem. Pa hej braco. Deseci tisuća Hrvata iz Dalmacije su 1941. išli u rat i ginuli zbog Musolinija. To su opasne stvari”, rekao je Milanović.

“Na mjestu Pupovca razmišljao bih o penziji – ne zasluženoj, ali dobroj”

Pupovac mu nije trebao kao parter, ističe, bio je to akt dobre volje. Za sebe kaže da je bio korektan, a Pupovcu poručuje da bi “na njegovom mjestu razmišljao o penziji – ne zasluženoj, ali dobroj”.

Kaže da nije u kontaktu s ljudima iz Mosta.

Rekao je da poruke koje je poslao Pupovcu, poslao još nekim osobama. “Inače poruke ne pišem puno, mailove ne šaljem godinama. Facebook koristim, ali prije ovog nisam mjesec i pol dana. Nisam Trump da u haiku ludilu tipkam cijelu noć. Vidite s Pupovcem i Plenkovićem se ne možete ovako zezati”, rekao je novinarima kroz smijeh Milanović.