Milanović je kamen spoticanja: Suverenist Ladislav Ilčić ne želi na izbore s Mostom

Milanović je kamen spoticanja: Suverenist Ladislav Ilčić ne želi na izbore s Mostom

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je danas u HTV-ovoj emisiji Studio 4 da je velika koalicija predvođena SDP-om za njih “više-manje gotova priča” te da ih je ta stranka na neki način izgurala prihvaćanjem predsjednika Republike Zorana Milanovića za premijerskog kandidata.

Ustavni sud jučer je zaključio da Milanović, dok obavlja predsjedničku dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke.

Paus je rekao da je važno pobijediti, ali da je to nužno napraviti na pošten i zakonit način.

– Mi smo i jučer iskazali naš stav da treba poštovati odluke Ustavnoga suda i da se treba kloniti bilo kakvih predizbornih radnji koje idu u prilog jednoj stranci, rekao je Paus.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Milinović žestoko uzvratio ” briselskom Plenkoviću”: Pobjegao si i izdaleka gledao kako mi ginemo za Hrvatsku

– Što se tiče velike koalicije, mi nakon tih prvih razgovora nismo razgovarali niti sa SDP-om o nekakvim konkretnim stvarima, uvjetima ulaska u nekakvu koaliciju, tako da je za nas to više-manje gotova priča i SDP je prihvaćanjem Milanovića za kandidata za premijera ustvari i nas na neki način izgurao iz te priče, dodao je.

Eurozastupnik Suverenista Ladislav Ilčić danas je objavio da neće s Mostom na izbore.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hrabra novinarka žestoko odgovorila bahatom Milanoviću: Što je dopušteno Jupiteru, nije volu. A u demokraciji on nije Jupiter

“Predsjednik Milanović smatra da može kršiti Ustav zbog onog što on smatra višim ciljem. Takvo ponašanje, koje temeljna demokratska dostignuća čini manje važnim od njegovog osobnog uvjerenja, predstavlja put u totalitarizam, tako često viđen kod ljevice u prošlosti.
Trajno nedefiniran Most, koji nedostatak jasnog političkog profila i strategije prema zajedništvu na kršćansko konzervativnom spektru nadoknađuje dramatičnim izričajem – najavio je koaliciju sa SDP-om.
Ne želim biti dio takvog političkog djelovanja pa niti špekulacija”, izjavio je za Teleskop Ladislav Ilčić.

Foto: H