Milanović kritizirao kukavičku i oportunističku ljevicu: Svi su u strahu, šute dok se krše ljudske slobode

Milanović kritizirao kukavičku i oportunističku ljevicu: Svi su u strahu, šute dok se krše ljudske slobode

Nakon što je odlikovao bivšu premijerku Jadranku Kosor, predsjednik Republike Zoran Milanović odgovarao je na novinarska pitanja o svojim izjavama o slučaju ubojstva obitelji Zec i Srebrenici. Na opasku novinara kako se ljevica ograđuje od njega, opleo je po njima jer šute dok vladajući u vrijeme pandemije krše temeljna ljudska prava i slobode.

– Što je ljevica, koja je to danas ideološka opcija? Jesu to ovi koji mrtvo hladno šute na kršenje ljudskih sloboda, koja se godinu i pol krše, a zadnjih par mjeseci na jedan brutalan način, flagrantno? Gdje je tu ljevica da stane u zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda? To je, po meni, poziv ljevice, to je bio moj poziv, za manjinu, slabije – poručio je naglasivši kako su i hrvatska i europska ljevica bijedno pale ovaj test, ističu 24sata.

– Nitko se ne zalaže za slobode, svi su u strahu, a ovdje se radi o temeljnim pravima, koja klize iz ruku kao pijesak i kad se sve osuši ostat ćemo na suhom. Ovo je opasno vrijeme i moje prirodno očekivanje i refleks je bio da sam očekivao da će ljevica tu biti najglasnija. I odgovorna u isto vrijeme, razumna. Ovo je konformizam, strah. I sad imamo referendum koji je, po meni, pogrešno prezentiran, ali je njegovo prvo pitanje esencija temeljne ljudske slobode i tko ih i na koje vrijeme može ograničavati. Samo Sabor. To i sad piše, ali to se brutalno ignorira – poručio je naglasivši kako to ne bilo moguće bez Ustavnog suda.

Foto: Hina