Milanović u svom stilu: Hrvatska je “mala zemlja za velike batine” a Kolinda se konzultira s Malim od Šešelja

Milanović u svom stilu: Hrvatska je “mala zemlja za velike batine” a Kolinda se konzultira s Malim od Šešelja

Zoran Milanović je napad kraj Knina iskoristio za napad na Kolindu Grabar-Kitarović. U objavi na društvenim mrežama osvrnuo se i na zahtjev srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića upućen hrvatskim političarima da “ne pričaju stalno o ‘velikosrpskoj agresiji'”, te objasnio zašto misli da je korištenje tog izraza opravdano.

“Mala zemlja za velike batine.

Bliže se izbori i red je da na red dođe i red prigodnog etničkog nasilja, naravno na teret slabijih i malobrojnijih kninskih Srba, koji će valjda sljedećih tisuću godina plaćati zatezne kamate na pogreške svojih očeva. Zakrabuljeni klošari, u herojskoj formaciji ‘dva na jednoga’, premlatili su hrvatske građane, koji su u nekom kninskom lokalu gledali utakmicu Eurolige (ili tako nešto).

Aktualna predsjednica i vrlo vjerojatna pretkandidatkinja HDZ-a za još pet godina zuluma nad hrvatskim narodom, šuti. Bit će se konzultira s Malim od Šešelja, jednim od većih dušmana srpskog naroda u Hrvatskoj u zadnjih trideset godina.

Da joj pomognemo: izraz ‘velikosrpska agresija’ služi upravo tome da iz srpske nacije izolira čaršijske velikosrpske megalomane koji kinje tu i susjedne nacije već više od sto godina. Kada bi se govorilo samo ‘srpska agresija’, obuhvaćalo bi se sve Srbe. ‘Srbo-četnička’ agresija uvredljiva je, sama po sebi, za sve i prema svim Srbima.

Zato je toliko i vole maskirani paličari. Agresija, kao takva, za sada ne bi trebala nikome biti sporna, osim ako se Vučić ne usplahiri. Eto, poštovana pretkandidatkinjo HDZ-a, ako sam bio od pomoći..”

Foto: Tomislav Lelas/Hina