Milanović otkrio zašto je Plenković postao “mala maca”: Mene denuncira, a kada govore Macron i Erdogan, on ne smije ni pisnuti

Milanović otkrio zašto je Plenković postao “mala maca”: Mene denuncira, a kada govore Macron i Erdogan, on ne smije ni pisnuti

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Svete Nedelje u povodu obilježavanja Dana Sv. Nedelje.

“Nije žestoki ton, posebno ne prema Finskoj. Ništa protiv Finske ni Švedske, ali morat će se s Turskom dogovoriti. Tužno je da ni finski predsjednik ni premijerka ne znaju što se događa u BiH. Ako ništa drugo sada znaju više. Premijer bi se mogao manje baviti denunciranjem mene pred ne znam kim. Mislim da hrvatsku javnost ne zanimaju te gluposti za kog ja radim.

Jadno je da hrvatski premijer pokušava vrlo traljavo i neuspješno denuncirati predsjednika svoje države, a kada drugi ili treći predsjednici država EU govore stvari o ratu u Ukrajini, koje su za moj ukus malo previše, onda Plenković šuti kao maca, kao mali zeko šuti. Neka napdne Macrona, neka napadne Erdogana, a sa mnom bi se trebao razgovarati da pomognemo tim našim nesretnim ljudima da postanu ravnopravni”, rekao je, javlja N1.

“Plenković i njegove dvorske lude šute”

“Ako Hrvatska neće koristiti svoje članstvo u EU i NATO-u kao polugu utjecaja, posebno kada su u pitanju pravični zahtjevi, ako ćemo dopuštati da nas uspoređuju s Rusijom… Uopće sugestija da bi Hrvatska kao članica EU i NATO-a napala nekog je suluda, uvredljiva. Mi smo jedna miroljubiva, civilizirana država koja traži osnovno i tu iz nekog razloga Plenković i njegove dvorske lude šute”, veli.

Rekao je i kako bi “više nego Boga” htio vidjeti kako je Grlić Radman razgovarao sa Scholzom jer “čovjek ne zna govoriti”.

“Očito je da ni Šveđani, ni Finci, a ni Amerikanci nisu razmišljali da bi prvo trebali razgovarati s Turcima. A Turci imaju razloga sada cijepati dlaku sa Šveđanima s kojima imaju jako loše odnose. Neobično mi je da je finski predsjednik razgovarao s Putinom, a s Erdoganom ne. To je sve skupa jako traljavo vođeno. Između Turske i Švedske ja imam malo više razumijevanja za Švedsku jer Švedska je zemlja ljudsih prava, Turska malo manje. Ja mogu i s jednima i s drugima živjeti u NATO-u”.

“Rusija je neuništiva”

Dodao je i kako mi imamo svoje probleme. Veli i kako ispada da je Macron glavni Putinov čovjek, a da je on njegov podizvođač. Dodao je i kako mu Macronova izjava da moramo paziti da Putina ne ponizimo u Ukrajini, nije jasna i da ne zna što je htio reći.

“Ne znam tko će to ostvariti. Ukrajinska mladost? Dok ne izgine sva? To je užasno zapetljana i komplicirana situacija koja je jednosmjerna. Ukrajinski predsjednik nema izbora nego da radi ovo što radi, a to vodi u poraz. Rusija je država koja je nevjerojatna vojna sila, mi se možemo naslađivati njihovom sporošću, ali tako je kako je. Svatko tko ima malo znanja i iskustva vidi kako što se događa. Rusija nije kao mi, Rusija je neuništiva. Naprosto kao neprijatelj je neuništiva i tako moramo razgovarati, a ne kao Plenković ponavljati tri rečenice pa vidjeti da njegov mentor od kojeg je kupio avione, govori suprotno”, veli.

Rekao je i kako mu je Ukrajina bila draža “tri puta”, od Rusije, ali da vidi što se događa i da ljudi ginu. Ne misli da mu je finski predsjednik “očitao bukvicu”.

“Vi stvarno mislite da je on u poziciji da meni čita bukvicu? Kako bi on to meni ili bilo kojem hrvatskom predsjedniku čitao bukvicu, ako oni traže nešto od nas?”, rekao je. Dodaje i kako je finski predsjednik neinformiran, ali da ga treba informirati. “Ova zemlja mora naučiti razlikovati one koji joj žele dobro od onih koji joj ne žele ništa i od onih koji joj žele zlo i tako se ponašati”, ističe.

Foto: hina