Raspudić traži ukidanje Ustavnog suda: Tamo se uhljebljuju rashodovani političari koji rade na daljinski upravljač

Raspudić traži ukidanje Ustavnog suda:  Tamo se uhljebljuju rashodovani političari koji rade na daljinski upravljač

Nino Raspudić u Newsroomu N1 televizije razgovarao je s Ankom Bilić Keserović o Ustavnom sudu, koji je srušio obje Mostove referendumske inicijative. Ponovio je kako smatra da Ustavni sud treba ukinuti.

“Ustavni sud se potpuno degradirao i pokazao da radi na daljinski upravljač politike. Najbolje bi bilo da se taj sud ukine i da se ovlasti Ustavnog suda prenesu na Vrhovni sud”, kaže Raspudić, a na pitanje zašto smatra da bi se Vrhovni sud pokazao drugačijim, kaže da se suci tamo ipak biraju na drugačiji način. Još jednom je ponovio kako je većina sudaca u Ustavnom sudu “islužena” te kako taj sud služi kao “parkiralište za rashodovane političare”.

“Mislim da bi slika građana o institucijama bila mnogo bolja da se taj sud ukine i ovlasti se prebace na Vrhovni sud”, kaže.

Govoreći o referendumskim inicijativama koje Ustavni sud srušio, Raspudić kaže kako smatra da nisu bile neuspješne.

“400.000 građana je izrazilo svoje mišljenje. Mi smo svoj posao odradili, građani su jasno poslali poruku. To je kao da vas lislica zove na razgovor o poboljšanju modaliteta zaštite pilića, nakon što vam je pojela sve piliće”, govori.

“Vjerovati da HDZ ima dobre namjere i želi povećati participaciju građana… Treba biti naivan pa vjerovati u to”, zaključuje.