Milanović poslao jasnu poruku Plenkoviću i stožerašima: O, ne bu dobro išlo ako se ljudima ide zavrtati ruku

Milanović poslao jasnu poruku Plenkoviću i stožerašima: O, ne bu dobro išlo ako se ljudima ide zavrtati ruku

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacije koji se obilježava 10. srpnja, predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Znanstveni centar izvrsnosti za napredne materijale i senzore Instituta Ruđer Bošković. Uskoro se očekuju izjave.

Na pitanje kako komentira da je osam ljudi u KB-u Dubrava preminulo unatoč tome što je primilo obje doze cjepiva, kazao je kako se to moraju pitati liječnici, javljaju 24 sata.

– Činjenica je da cjepivo štiti od teških oblika bolesti, i to je to. Ljudima moraš pokazati da se isplati cijepiti. Mora biti neki benefit. Ne znam zašto se Vlada ne vrati u svoju zgradu, svi su cijepljeni. – rekao je Milanović.

Prestanite me stalno pitati što je stožer rekao. Kako ću ja sad nekome reći – cijepi se, inače ćeš na cestu. To se tako ne radi. Što god ja mislio, valja se cijepiti. U cijeloj ovoj sagi me oduševljava kako je ova vrsta znanosti, virologija, kemija, izumila lijek. Rusi, Amerikanci, Nijemci… Japanci ništa, zatvaraju državu, ne znam zašto im nisu uzeli Olimpijadu. Ovo sve drugo, epidemiologija, to je mumbo jumbo. O ne bu dobro išlo ako se ljudima ide zavrtati ruku. To nije pravi način – dodao je.

Foto: Hina