Milanović upozorio Plenkovića: Ako se ljudima prijeti i nameće cijepljenje, to je put u tiraniju

Milanović upozorio Plenkovića: Ako se ljudima prijeti i nameće cijepljenje, to je put u tiraniju

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravi u petak u šibensko-kninskoj županiji. Milanović je obišao spomen-sobu u općini Promina i položio vijenac na spomenik braniteljima i civilima koji su poginuli u Domovinskom ratu. Komentirao je situaciju s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj i uvođenje novih mjera.

“Ovu vrstu ponašanja Stožera, odnosno Plenkovića, ne Stožera, ocjenjujem racionalnom. Tako bi i ja u ovom trenutku. Što se tiče prijetnji i nametanja ljudima da se cijepe, to je put u tiraniju. Ja mogu ljudima samo reći cijepite se”, kazao je.

“Nastavi li se to i u 9. mjesecu, to je tiranija. Sada su mjere ok”, rekao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

Na pitanje o previranjima u Domovinskom pokretu, Milanović je odgovorio: “Ako ne komentiram svoju bivšu stranku, neću ni nešto što ni nije stranka.”

“Hoće li Škoro dati ostavku me zanima koliko i žetva u Bangladešu”, dodao je.

Kada je riječ o istrazi Stipe Latkovića zbog bespravne gradnje u Vruji, Milanović je kazao – sve to srušite. Dodao je da Stipe Latković ne živi od gradnje u Vruji.

“Kad bih ja živio od toga da mi vi postavljate pitanje, ne bih postao ni načelnik mjesne zajednice, a kamoli države”, poručio je na pitanja o u Vruji.

Tesla na hrvatskom euru

Osvrnuo se i na reakcije iz Srbije zbog prijedloga da se lik Nikole Tesle stavi na kovanicu eura kao simbol Hrvatske.

“Tesla je proveo manje vremena u Srbiji nego ja u Oklaju danas. Hrvatska je s Teslom imala krizu ideniteta i to je bila nejasna ljubav. To je bio prijedlog mog savjetnika Velibora Mačkića. A svojatati Teslu možda nije u redu od Hrvatske, a od Srbije još manje”, smatra.

“A za Ruđera bi se opet javila Srbija? A šta ćeš”, dodaje Milanović.

Predsjednik je komentirao i vojnike za koje je otkriveno da su konzumirali drogu. “Nemojmo stvarati konfuziju onoga što radi vojno-sigurnosno agencija i DORH. Jer s onime što prikupi Agencija ne možete na sud. Bilo bi idealno znati više. Nije to sigurnosni propust”, rekao je.

Foto: Hina