Milanovićev favorit viceadmiral Robert Hranj bit će šef Glavnog stožera: Je li Plenković već počeo popuštati predsjedniku?

Milanovićev favorit viceadmiral Robert Hranj bit će šef Glavnog stožera: Je li Plenković već počeo popuštati  predsjedniku?

Viceadmiral Robert Hranj, glavni direktor Glavnog stožera, od 1. ožujka trebao bi biti novi načelnik Glavnog stožera, doznaje Jutarnji list.

Naime, njegovo se ime nalazi u prijedlogu Vlade upućenom saborskom Odboru za obranu koji će o tome raspravljati na sjednici u četvrtak. Hranj bi na tom mjestu trebao zamijeniti generala Mirka Šundova, kojem 29. veljače istječe četverogodišnji mandat. Prema važećem zakonu, ista osoba može biti izabrana na samo jedan mandat načelnika Glavnog stožera.

Saborski Odbor za obranu izdaje mišljenje na prijedlog Vlade. Nakon pribavljenog mišljenja nadležnog odbora Vlada prijedlog upućuje predsjedniku Zoranu Milanoviću koji imenuje načelnika Glavnog stožera. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, problema oko imenovanja Hranja za prvog čovjeka vojske ne bi trebalo biti jer su već obavljene konzultacije između Vlade i Milanovića i postignut je dogovor o tom imenovanju. Prema istim izvorima, Hranj je i bio Milanovićev izbor za ovu poziciju. Tako je imenovanje načelnika Glavnog stožera zapravo prvi dogovor premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića.

Na slici: Viceadmiral Robert Hranj

Foto: Mladen Volarić/Hina

Facebook Comments