Miletić o borbi Davida i Golijata: Mladi vam se ne furaju na fejkere iz HDZ-a, SDP-a i IDS-a

Miletić o borbi Davida i Golijata: Mladi vam se ne furaju na fejkere iz HDZ-a, SDP-a i IDS-a

Mostov Marin Miletić bio je gost današnjeg N1 Studija uživo. Komentirao je Mostov izborni rezultat, ali i činjenicu da se ni članovi Mosta tijekom izborne noći nisu pridržavali epidemioloških mjera, za što se i – ispričao.

Komentirajući Mostov izborni rezultat Marin Miletić je kazao da je to bila borba Davida protiv Golijata – Most je potrošio oko 100.000 kuna, dok su HDZ i SDP potrošili po oko milijun kuna.

“To su stranke koje vladaju Hrvatskom preko 30 godina, koje imaju duboko protkane kanale, duboko su umreženi”, kazao je Miletić i izrazio skepsu prema anketama.

“Ankete su mi predviđale oko dva posto, a dva dana poslije, na izborima, ja dobijem šest posto u 8. izbornoj jedinici, a u Rijeci sedam posto. Međutim, ne treba kukati – mi smo ušli u fajt, pošteno, otvorena srca.”

Kaže da su mu se u Istri pridružili brojni mladi koje vidi kao ključnu političku snagu. “To su sve mladi, visokoobrazovani ljudi koji nisu članovi SDP-a, HDZ-a, IDS-a. Mladi vam ne furaju ove fejkere, koji jedno govore, drugi misle, treće rade. Mladi prepoznaju autentičnost”, kazao je Miletić.

Stranku Most vidi kao pobjednika ovih izbora. “Most je pobjednik jer su Mostu svi predviđali tri mandata, a na osam je. Predstoji nam teška borba u Saboru, ali mi se ne bojimo, nego je jedva čekamo, s oduševljenjem.”

Na njegove kritike kako se stranke u izbornoj noći nisu pridržavale epidemioloških mjera, Sandra Križanec upozorila ga je da je ista situacija bila i u stožeru Mosta i da su ‘feštali’ i oni.

“Jesmo, da, feštali smo. Jesu Zagrepčani, ja sam bio sa svojim Riječanima. Treba poštivati sve epidemiološke mjere i mi političari bismo trbeali biti primjer u svemu. Ispričavam se”, kazao je zaključno.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina