Ministar Banožić ipak odustao od neprimjernog luksuza: Još uvijek mu nije jasno u čemu je problem

Ministar Banožić ipak odustao od neprimjernog luksuza: Još uvijek mu nije jasno u čemu je problem

Ipak ništa od ugradnje jacuzzija na zadnjem katu vojnog nebodera na zagrebačkom Črnomercu. Iako je prije samo 48 sati uvjeravao da se to ne može, ministar Mario Banožić odustao je i za to okrivio – novinarku Dnevnika Nove TV.

“Ovo je prostor znači na kojem će biti predviđena teretana”, pokazao je ministar Banožić u obilasku.

Ali na istom katu i vrhu vojnog nebodera ipak neće ugraditi i jacuzzi. Ministar presijeca dio nabave teške 60 tisuća kuna.

“Ovaj luksuz od 17 kvadrata, vidite instalacije koje su projektirane u cijelom glavom projektu. Neću završiti ovu nabavu jer je s vaše strane isprezentirano kao luksuz – naši vojnici ne žive u luksuzu”, kazao je ministar.

Luksuz u našim prilozima nismo spominjali! Ali jesmo propitivali što se sve krije u dijelu troška od 8,2 milijuna kuna, koliko je predviđeno za opremanje višekatnice koju još nitko ne koristi.

“Jeste li odluku odnijeli samostalno?”

“Da, naravno!”, govori ministar. 

“Niste bili pod utjecajem nikoga iz Vlade?”

“Zašto bih bio?”, uzvratio je protupitanjem. 

Prije dva dana, prije sjednice Vlade Banožić je tvrdio upravo suprotno: da ne mogu odustati, pa ni čupati!

“Vi nemate tu šta sada, na koji način da ga ja uklonim? Instalacija je nešto što je već izgrađeno. Nemam druge nego završiti projekt onako kako je započet”, rekao je ministar.

Ali neće. Kad smo ministra obrane pitali što se u međuvremenu promijenilo odgovorio je protunapadom: “Dosta sam stvari shvatio što ste vi pokušali, nažalost, kažem opet ovdje imamo brojne medije, novinare, novinare s Nove TV ni s kim nemam problem, nego s vama.”

“Sa mnom najmanje komunicirate?!”

“Ovo je vaš osobni pristup u koji ja uistinu ne bih ulazio.”

I nastavio:

“Nemam problem niti s jednim novinarom, čak ni vaše TV kuće, imam ugodnu suradnju s brojnim kolegama i ne znam stvarno koji je vaš problem da uporno pokušavate stvoriti nekakvu sliku. Ovo vam je možda najbolji primjer gdje se nalazimo, a to je ovih 17 kvadrata koji ste napravili takvu jednu enigmu u javnosti. Pa ću vas moliti da se ispričate Ministarstvu obrane, Hrvatskoj vojsci i svim ljudima koji nastoje zatvoriti ovaj projekt.”

“Zbog čega bi se ja za ovo ispričala?”

“Zato što ste napravili nešto što u biti ne postoji!”, poručio je novinarki Ivani Pezo Moskaljov. 

I više je nego očito da postoji. Jer imaju naslijeđeni projekt i neuseljeni objekt čija je gradnja poskupjela i penje se na čak 61 milijun kuna. Ni nakon pet godina unutar vojnog kampusa nema nikakvu svrhu!

Foto: Hina