Ministar Beroš nakon druženja s Ninom Badrić: Nisam ugroržen, Nina nije kontakt

Ministar Beroš nakon druženja s Ninom Badrić: Nisam ugroržen, Nina nije kontakt

Ministar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se  na medijske napise da se družio s Ninom Badrić, pjevačicom koja je bila na jednom druženju na Korčuli s kojeg su navodno neki ljudi pozitivni na koronavirus. Pojasnio je tu situaciju.

‘Kontaktirao sam s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i s kolegicom koja je nakon uvida u njihove podatke kazala da Badrić nije zabilježena kao kontakt nakon tog zbivanja na Korčuli 6. kolovoza. Nitko s tog zbivanja nije bio pozitivan. Spominjalo se da je tamo bila i Severina, a to nije bilo točno’, kazao je i nastavio:

‘Nina Badrić nigdje nije detektirana kao kontakt, nema određenu mjeru samoizolacije i mislim da nisam osobno bio ugrožen.’

‘Ono što stalno promišljamo je kako povećati testiranje. Jučer smo čuli da dolaze novi i daleko pouzdaniji testovi. Razmišljamo i kako pomoći turistima u Hrvatskoj, pa čak i za njih omogućiti testiranje. Nalazimo određene načine na koje tome doskočiti’, kazao je ministar i dodao kako sve veći broj poslodavaca želi da se njihovi radnici testiraju prije povratka na posao.

Foto: Hina

Facebook Comments