Bujanec se uključio u američke izbore: Objavio Bidenovo pismo zahvale Titu

Bujanec se uključio u američke izbore: Objavio Bidenovo pismo zahvale Titu
Velimir Bujanec  objavio je pismo u kojemu se  mladi  američki senator Joe Biden  zahvaljuje  komunističkom  šefu Jugoslavije Titu. Pozvao je američke  Hrvate da glasuju za Trumpa pa se tako  izravno uključio u američke predsjedničke izbore koji se trebaju  održati krajem ove godine. Bujančev post prenosimo u cijelosti.
“Redakcija Bujice u posjedu je originalnog dokumenta američkog Senata iz 1979. godine, točnije – pisma zahvale Josepha R. Bidena Jr., tada mladog senatora, a danas kandidata demokrata za predsjednika Sjedinjenih Država, jugoslavenskom komunističkom diktatoru Josipu Brozu.
Biden 01. ožujka 1979. godine, pismo šalje u Beograd “Njegovoj Ekselencijii Maršalu Josipu Brozu Titu“ i “Dragom Gospodinu Predsjedniku“ tom prigodom izražava zahvalnost na sjajnom gostoprimstvu tijegom posjeta Jugoslaviji, gdje je kao čan američke delegacije nazočio posljednjem ispraćaju jugo-komunističkog ideologa Edvarda Kardelja.
“Vaš prijam je bio lijep, a ja sam uistinu uživao u razmjeni naših mišljenja,“ piše Biden i dalje tepa Titu: “Nadam se kako ću imati priliku posjetiti vašu lijepu i zanimljivu zemlju i u nekim sretnijim okolnostima.“
Joe Biden, naravno, nije dočekao novu priliku jer je Tito ubrzo umro, a komunistička Jugoslavija se, nakon pada berlinskog ‘Antifašističkog obrambenog zida’– raspala u krvi.
Četrdeset godina kasnije, krug se zatvara – pa tako danas imamo situaciju u kojoj američki državni tajnik, Mike Pompeo, u širokom luku zaobilazi Hrvatsku, a posjećuje Sloveniju, Austriju, Poljsku, Češku… Nimalo slučajno – jer aktualna hrvatska postkomunistička vladajuća elita ne voli gospodina Trumpa i otvoreno navija upravo za Bidena. To, zapravo, dobre poznavatelje političkih (ne)prilika i ne bi trebalo čuditi, uzme li se u obzir kako je premijer Andrej Plenković u mladim danima svog ideološkog stasanja, pisao rad u kojem je, osim Marxa, glorificirao i Edvarda Kardelja, a mladi demokratski senator bio mu je na posljednjem ispraćaju. Bidenu i Plenkoviću, nekoliko desetljeća kasnije, zajedničko je i otvoreno političko koketiranje s komunističkom Kinom, što je naprosto odiozno za stotine tisuća Hrvata, koji su pod čizmom crvenog totalitarizma strahovito stradali.
Neki će ovaj dokument zasigurno pokušati proglasiti nevažnim, no nitko ne može osporiti mjeru u kojoj on ipak oslikava pravi karakter jednog kandidata, kojem Amerikanci hrvatskih korijena nikako ne bi trebali dati svoj glas. Na izborima u Sjedinenim Državama pravo glasa ima gotovo pola milijuna naših sunarodnjaka. Respektabilna je to i u Americi ugledna zajednica, koja je i na prošlim izborima povjerenje dala gospodinu Donaldu Trumpu. Vjerujemo da će ovaj dokument biti barem mali poticaj američkim Hrvatima da i ovaj put podrže pravog kandidata – novog/starog predsjednika, koji osuđuje komunizam i zalaže se za slobodu, kako Amerikanaca, tako i naših ljudi s ove i one strane Atlantika”, piše Bujanec.