Ministar tužibaba. Paladina se sve više zapetljava u objašnjenjima o porijeklu svoje imovine

Ministar tužibaba. Paladina se sve više zapetljava u objašnjenjima o porijeklu svoje imovine

Najbogatiji ministar u Vladi, protiv kojeg DORH provodi izvide, trenutno na sudu traži milijune. Ivan Paladina za svoj deset-postotni udio u vlasništvu projekta Kupari tužio je singapurskog suvlasnika koji drži preostalih devedeset posto. Ministar potražuje desetke milijuna kuna, donosi N1.Deset posto udjela u projektu Kupari ministar Ivan Paladina je upisao u imovinsku karticu. Novog suvlasnika Kupara je tužio. Ročište će se održati danas na trgovačkom sudu. Ni ministar ni odvjetničko društvo koje ga zastupa o tome ne žele govoriti.

No vrte se veliki iznosi. Nova TV doznaje da su Singapurci za devedeset posto udjela u Kuparima platili 45 milijuna kuna. Za svojih deset posto ministar je tražio više od šezdeset milijuna. Nakon procjene vještaka o vrijednosti ministrovnih dionica, Paladina sad traži dvadeset, dok su mu novi vlasnici Kupara spremni isplatiti oko pet milijuna.

“Ja vam mogu reći da su moji klijenti ugledna hotelska korporacija iz Singapura i da su oni zatečeni ovakvim razvojem događaja, ne svojom krivnjom, našli su se pod svjetlima reflektora u situaciji u kojoj sada njih tuži aktualni ministar upravo onog ministarstva koje odlučuje o projektu kao takvom”, istaknuo je odvjetnik Fran Olujić.

Ministar je nedavno rekao da ne želi ni na kakav način sudjelovati u projektu Kupari 1 te kako ne želi niti jednu informaciju o istome. A priča oko njegove imovine sve je zapetljanija. U DORH je stiglo više kaznenih prijava. Sada provode izvide, a ministar odgovara i na pitanje o tomu što će biti ako mu iz DORH-a pokucaju na vrata.

“Apsolutno sam spreman, naravno da to nikom nije ugodno, ali ja sam potpuno miran po tom pitanju”, kazao je. Miran je i premijer. “Na njemu je da sam tumači sve što se tiče njegove imovine, to nema veze ni s vama ni sa mnom”, kazao je Andrej Plenković o ministru.

U fokusu je sudski spor i udio u projektu Kupari, dvije strane zasad se razilaze po pitanju toga vrijedi li deset posto vlasništva pet ili dvadeset milijuna kuna.

Foto: Hina