Ministrica nije bila pod utjecajem alkohola, ali je vozila bez važeće vozačke dozvole

Ministrica nije bila pod utjecajem alkohola, ali je vozila bez važeće vozačke dozvole

Alkotestiranje je potvrdilo da ministrica Žalac u trenutku prometne nesreće nije bila pod utjecajem alkohola, ali je upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, a zbog čega joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 1000 kuna odnosno 500 kuna ako kaznu plati odmah, objavila je pu vukovarsko srijemska.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“Oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Ćirila i Metoda, došlo je do naleta osobnog vozila na dijete koje je prelazilo cestu izvan obiljezenog pješačkog prijelaza. Dijete je prevezeno u OŽB Vinkovci. Slijedi očevid.

Očevidom prometne nesreće koja se dogodila oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je osobnim vozilom „Peugeot 308“, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala 40-godišnjakinja iz Vinkovaca.

Do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete.

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja.

Nad 40-godišnjakinjom je na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola (0,00 g/kg).

S obzirom da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika, navodi s e u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Djevojčica teže ozlijeđena

Djevojčici je pružena hitna medicinska pomoć te je iz Opće bolnice u Vikovcima prebačena u KBC Osijek, gdje je upopodnevnim satima trebala biti podvrgnuta operaciji potkoljenice.

“Zadobila je teže tjelesne ozljede: Prijelom dihtalnog dijela desne potkoljenice, prijelom obje kosti i lisne i goljenične. Nastavak liječenja operativno u KBC-Osijek, nije životno ugrožena”, za N1 je potvrdio dr. Goran Lasić.

Foto: Hina