Ministrica Žalac gotovo tri godine vozi bez vozačke: Napokon ponudila ostavku

Ministrica  Žalac gotovo tri godine vozi bez vozačke: Napokon ponudila ostavku

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac dala je izjavu dva dana nakon prometne nesreće u Vinkovcima u kojoj je, vozeći bez vozačke dozvole, udarila i ozlijedila djevojčicu:

– Ja u subotu zbog šoka nisam bila u stanju dati izjavu. To što se meni dogodilo ne bih poželjela da se ikome dogodi. Krenula sam u trgovinu, ispred mene je izletjela djevojčica. Pozvali smo hitnu. Jako sam potresena. Ne znam što da kažem. Nisam ni znala da i je vozačka dozvola istekla, ali to me ne opravdava. Meni je samo drago da je djevojčica dobro, posjetila sam je u bolnici. Premijeru sam već u subotu ponudila ostavku, i jutros sam ponovno premijeru ponudila mandat na raspolaganje, pišu 24 sata.

Žalac kaže kako vozačku dozvolu rijetko otvara i da zato nije uočila da je istekla još 2016. godine.

– Kad sam u Zagrebu vozi me vozač, automobil vozim samo nekad kad dođem kući u Vinkovce. Moja dozvola izdana je 2006. godine i vrijedila je 10 godina, a ja to nisam znala, kaže Žalac.

Ministrica kaže da je vozila 30 ili 40 kilometara na sat:

– U stanju sam šoka, najvažnije mi je da je djevojčica dobro i da nije morala na operaciju. Neka svi provjere do kad im vrijede vozačke dozvole. Ponavljam, svoj mandat sam na raspolaganje dala u subotu i jutros u razgovoru s predsjednikom Vlade i to je sve što imam za reći, kaže Žalac.