Miro Bulj: Partizani su u Markovića jamu bacili 140 hrvatskih vojnika. Počivali u miru

Miro Bulj: Partizani su u Markovića jamu bacili 140 hrvatskih vojnika. Počivali u miru

Most je diljem Hrvatske postavio štandove na kojima će prikupljati potpise za upisivanje kršćanske baštine u temeljne ugovore Europske unije. 

Smatraju da je Europska unija u krizi identiteta, pa im je cilj da se javne politike temelje na kršćanskom pogledu na čovjeka, obitelj, prirodu, gospodarstvo i poljoprivredu koja je, poručuju, uništena lošim, zelenim politikama, kojima je umjesto čovjeka na prvome mjestu – planet, posljedica toga su visoke cijene i loša kvaliteta proizvoda.

– Cijelo vrijeme pozivam građane da izađu na izbore, da nam daju glas, jer ćemo zaista biti njihov glas u Europskom parlamentu. Ne samo po pitanju unosa kršćanske baštine u temeljne ugovore, ne samo po pitanju kvalitetne poljoprivredne politike nego i po pitanju migracijske politike, demografske politike i niz drugih politika za koje smatram da je konačno vrijeme da vrati čovjeka u njegov centar, izjavio je Božo Petrov, Most, javlja HRT.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ŽENA HRABROST: Janja Mitić imala je tri operacije raka debelog crijeva, ide na kemoterapiju, boluje od epilepsije, ali ne želi da je okolina sažalijeva. Ona živi punim plućima

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj odao je počast vojnicima NDH koje su u Markovića jamu bacili partizani.

” Markovića jama – 80 godina od partizanskog zločina kad su pobili i bacili u jamu 140 Hrvatska vojnika i civila podrijetlom iz cetinskog, imotskog, duvanjskog, posuškog, grudskog, ljubuškog, vrgoračkog kraja.

Počivali u miru Božjem”, napisao je Bulj.

SDP-ovi kandidati na europskim izborima ističu da je njihov zadatak braniti u Hrvatskoj temeljne vrijednosti na kojima počiva Europska unija – od vladavine prava i neovisnosti pravosuđa do zaštite potrošača, boljih uvjeta rada i svih civilizacijskih standarda.

Prošetali su kandidati sa SDP-ove liste Šibenikom, polazna stanica – tržnica. Upozoravaju kako hrvatske građane iznimno tišti enorman rast cijena hrane, divljaju najgore u Europskoj uniji, poručila je prva na listi.

– Imali smo inicijativu da se ispita zašto je tome tako. Koji nam je cilj? Da hrvatski građani budu ravnopravni ostalim građanima EU, odnosno zemljama zapadne Europe gdje građani imaju kudikamo veću plaću, a cijene hrane su im manje, rekla je Biljana Borzan, kandidatkinja SDP-a, “DO i SiP-a”, Centra, HSS-a, GLAS-a.

Hrana građanima mora biti dostupnija, a Vlada se u tom smislu nije iskazala, ističu SDP-ovci. Pa poručuju kako će pomoći konkretnim rezultatima svojih inicijativa na europarlamentarnoj razini.

– U prošlom sazivu od 12 hrvatskih europskih zastupnika sigurno na prva 3 mjesta stoje zastupnici SDP-a i to je nama najbolja reklama i preporuka svim građanima kako će glasati na izborima, na kojima naravno neka glasaju prema svojoj savjesti, istaknuo je Predrag Matić, kandidat SDP-a, “DO i SiP-a”, Centra, HSS-a, GLAS-a.

A iz europskih fondova nije dovoljno samo povlačiti novac, naglašava kandidat Tonino Picula, Hrvatska mora povući i neke temeljne vrijednosti na kojima počiva Europska unija.

– To je prije svega neovisno pravosuđe, da je oslobođeno od pritisaka politike, to je puna sloboda medija, jednako tako trebamo obraditi prava svih manjina, neovisno o kakvim je manjinama riječ, upravo u RH, izjavio je Tonino Picula, kandidat SDP-a, “DO i SiP-a”, Centra, HSS-a, GLAS-a.

Temelj Europske unije oduvijek je vladavina prava i neovisno pravosuđe, a Hrvatska je to izgubila, upozorava Dalija Orešković. Stoga se moramo vratiti tim temeljima.

– Bez te kičme koju čini sustav i provjera je li vlast takva da obnaša svoju ulogu u javnom interesu ili u interesu jedne koruptivne klike, neće ništa dobro iz EU moći do svakog našeg građanina, do njihovog stola, naglasila je Dalija Orešković,kandidatkinja SDP-a, “DO i SiP-a”, Centra, HSS-a, GLAS-a.

Pa su poručili da će pomoći hrvatskim građanima nastojeći jačati funkcioniranje države u cjelini putem mehanizama na nacionalnoj razini, ali i u sklopu tijela EU-a.

Foto: Miro Bulj/Facebook