Mirela Ahmetović šokirala bivšeg HDZ-ovog ministra: Vi ste stručnjak za trošenje javnog novca za parfeme. Evo o čemu je riječ

Mirela Ahmetović šokirala bivšeg HDZ-ovog ministra: Vi ste stručnjak za trošenje javnog novca za parfeme. Evo o čemu je riječ

O tome su govorili u Otvorenom urednice i voditeljice Zrinke GrancarićMarko Pavić, HDZ, Mirela Ahmetović, SDP, Stjepan Čuraj, HNS i Daniel Spajić, Domovinski pokret.

–  Žao mi je da je oporba djelomično bojkotirala, ali se meni čini da ih je premijer pomeo na zadenjem aktualcu, pa da oni nisu htjeli propitkivati rad Vlade, rekao je Marko Pavić, HDZ.

Ono što je bitno što je rečeno u izvješću predsjednika Vlade je politika modernog suverenizma koja donosi dobro našim građanima, rekao je Pavić.

Na pitanje zašto je SDP ostao izvan sabornice, Ahmetović je rekla kako nisu htjeli dati legitimitet premijeru koji ne poštuje institucije Sabora jer se već drugoj sjednici Antikorupcijskog vijeća nije odazvao. Kako kaže, izbjegava odgovore na pitanja koja se tiču nacionalne sigurnosti ove zemlje, prenosi HRT.

– Radi se o aferi oko pljačke Ine u iznosu od milijardu kuna, a koja je kap u moru u pljački koja se dešava u ovoj kompaniji. Afera se približava glavnim akterima, koji su izdali nacionalne interese, a koja je dobila epilog od strane potpisa Tomislava Ćorića, a po nalogu Andreja Plenkovića, rekla je Ahmetović. U žestokoj raspravi SDP-ovka je optužila bivšeg ministra da je “stručnjak u trošenju javnog novca za parfeme”.

Emisija Otvoreno

Podsjetimo, Marko Pavić je, dok je bio Ministar eurofondova i regionalnog razvoja, osobnom karticom kupovao vina, parfeme i dezodoranse, a potom od Ministarstva tražio refundaciju tih troškova.

Svojedobno je Telegram je objavio fotografiju računa na kojem se jasno vidi da je Pavić u Mulleru i Vrutku potrošio više od 7.000 kuna na parfeme, toaletne vodice, dezodoranse i za čak 36 butelja vina.

O čemu se radi, objasnio je sam Pavić.

– S obzirom na to da najviša razina nije sudjelovala na konferenciji u Zagrebu, mi smo odlučili poslati poklone poštom. Ja sam se osobno htio zahvaliti svima koji su sudjelovali.

Ističe kako je svaki ministar ili ministrica dobio/dobila poklon.

– Za 5 ili 6 ministara sam ja još osobno nadopunio poklone, htio sam dati jedan osobni touch i bit će uručeno kolegama – objašnjava Pavić, prenosi N1 televizija.

Pavić kaže kako je to kupovao osobno za kolege jer je htio da to bude osobni poklon.

– Niti sam imao kreditnu karticu Ministarstva, niti sam ikad poklone refundirao na privatni račun – rekao je.

Rekao je kako Ministarstvo može poslati popis o kojim se točno dužnosnicima radi.

– Radi se o 26 ministara kohezije. Ne vidim nikakav problem. Uobičajena procedura je da se daju osobni pokloni – veli Pavić. Međutim, Pavić nikada nije dostavio imena europskih dužnosnika koje je počastio javnim novcem.

Foto: Hina