Mirjana Hrga oštro po Tomaševiću: Zagrebačka vlast je glupa ili bolesno ignorira hrvatske uspjehe

Mirjana Hrga oštro po Tomaševiću: Zagrebačka vlast je glupa ili bolesno ignorira hrvatske uspjehe

Više tisuća navijača u Splitu i Dubrovniku dočekalo je u ponedjeljak hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila zlatnu medalju.

Za razliku od Zagreba gdje vaterpolistima nije organiziran doček na glavnom trgu, zlatnim Barakudama je prava fešta priređena u Splitu i Dubrovniku.

Splitsku Rivu i dubrovački Stradun ispunile su tisuće navijača koji su hrvatskim vaterpolistima priredili nezaboravnu atmosferu zahvalivši im na dva nezaboravna mjeseca okrunjena zlatnom medaljom na svjetskom te srebrnom medaljom na europskom prvenstvu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Poznata glumica iskreno progovorila o svojim razvodima, majčinstvu i žrtvovanju. Svojoj djeci uvijek kažem da volim njihovog tatu

Uz pjesmu Colonije “Svijet voli pobjednike” na splitsku pozornicu su stizali jedan po jedan vaterpolist, dok je Splićanin Jerko Marinić Kragić u ruci imao baklju. Zahvalio je svima na potpori i rekao da mu je “srce puno ko kuća”, a zatim je poveo pjesmu pred dobro popunjenom Rivom tako da su s njim i Barakudama građani pjevali u glas “Samo jednu želju imam”.

– Ovo je za mene san. Prije sam ja dočekivao ovdje na Rivi, Vatrene, pa Hajduk kad je uzeo Kup, a sada mene čekaju, to je zaista poseban osjećaj. Nadam se da ćemo opet slaviti u Splitu, i nakon Olimpijskih igara i nakon prvenstva, kazao je Marinić Kragić.

Uz Marinić​a Kragić​a na pozornici su još bili i Mate ​Anić, Zvonimir Butić, ​Rino Burić, ​Ante Vukičević i ​Luka Bukić​. ​S njima je bio i predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Mladen Drnasin​, članov​i stožera Jure Marelj​a i Renc​o Posinković, članov​i stručnog savjeta, upravnog odbora i nadzornog odbora HVS-a, liječnik Dink​o Pivalic​a i LEN direktor Renat​o Živković.

Predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Mladen Drnasin se zahvalio svima jer su, kazao je, pokazali da cijene vaterpolo i rezultate. Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je izjavio da su vaterpolisti pokazali da je Split najsportskiji grad na svijetu.

Zagrijavanje na Rivi je počelo u 16 sati​, a nastavilo se glazbenim programom.

Vaterpolisti su s navijačima slavili i u Dubrovniku. Dubrovački vaterpolisti Marko Bijač, Loren Fatović, Marko Žuvela i Filip Kržić stigli su na Stradun oko 16.30, a dočekala ih je pjesma navijača te lijepa bakljada.

– Predivno, ovo je nešto neopisivo. Na ovakvim dočecima vidite da se sav rad i trud isplate, ovo ćemo pamtiti cijeli život. Hvala svima, oduševljeni smo, kazao je Fatović.

– Tek sada ćemo postati svjesni što smo uspjeli napraviti, osvojiti svjetsko zlato i srebro na europskom prvenstvu. Ovo je čudesan uspjeh za cijeli sport, dodao je.

Izborniku Ivici Tucku nešto skromniju svečanost pripremili su susjedi i prijatelji na šibenskom Šubićevcu.

Mirjana Hrga je također propust gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji nije organizirao svečani doček Barakuda. Istaknula je da je zagrebačka vlast svjetski prvak u dvije “kretenske discipline”. Post Mirjane Hrge prenosimo u cijelosti.

“I u čemu biti najbolji. Na svijetu. Probajte zamisliti… Zamislite sebe. Ja sebe ne mogu. Vjerojatno ni vi.
Vaterpolo je jedan od najtrofejnijih sportova. Ali ovo nije post o njima, discipliniranim i vrijednim dečkima, talentiranima u tome sto rade i usmjerenima na uspjeh.

Ovo je post o zagrebačkoj vlasti, jer i oni su svjetski prvaci u potencijalno 2 kretenske discipline:
1.) gluposti
ili
2.) bolesnom (i namjernom) ignoriranju uspjeha.
Nacionalnog. Hrvatske kao nacije.

E momci i djevojke, ovaj ste put ozbiljno prosklizali…I digli tlak i onima koji vas pokušavaju ignorirati ili tolerirati u vašem pronalaženju. No, vama to vjerojatno nije važno, iako ste ovaj put mnogo rekli o sebi.
Zapravo, to je to. Vjerojatno vam danas zahvaljuje svaki onaj koji je bio na vagi da zažmiri i da vam takvima glas “jer to je još uvijek manje zlo od onih sklonih muljanju epskih razmjera”.
Drski ste u gluposti. Ili bahatosti. Svejedno. Momci, isprike uime normalnih gradjana.

Vaše je zlato čudo. To razumije ona neiskompleksirana većina sposobnih diviti se tudjem uspjehu.
Neki nisu sposobni ni za to”, ističe Hrga.